„Catastih de bucureștean”, de Nicolae Vătămanu

iun. 10th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Din seria volumelor, din colecţia Planeta Bucureşti, care îndeamnă la o plimbare pe străzile Capitalei, pentru a descoperi locuri de mult uitate, Editura Vremea vă recomandă una dintre cele mai recente apariţii editoriale: ”Catastih de bucureştean”, de Nicolae Vătămanu.

Un catastih în care Nicolae Vătămanu a adunat nenumărate amănunte pitoreşti, folositoare şi plăcute inimii oricărui bucureştean, de baştină sau de adopţie: despre case care au fost şi case care au mai rămas, despre oameni care au trăit în Bucureşti şi care au fost uitaţi sau oameni a căror amintire a dăinuit până în zilele noastre, despre întâmplări vesele şi triste, care au lăsat urme în istoria oraşului sau care s‑au pierdut în negura timpului. Toate formând o zestre de amintiri care împlinesc figura adevăratului bucureştean de ieri şi chiar de astăzi. Căci ce altceva este un om decât înmănuncherea tuturor amintirilor şi faptelor, decât felul de a privi viaţa moştenit de la strămoşi? Un mare iubitor al Bucureştilor. Un cercetător atent care s-a aplecat cu dragoste asupra documentelor şi care ne povesteşte cu farmec despre oraşul pe care îl iubim cu toţii.

Nicolae Vătămanu s-a născut la 29 noiembrie 1897. A murit în Bucureşti, într-un bloc prăbuşit la cutremurul din 1977.A fost un doctor cunoscut. A scris numeroase şi valoroase cărţi despre istoria universală a medicinii.A făcut mii de fotografii în Bucureşti, a scris cărţi despre oraşul lui. Fotografiile s-au pierdut la cutremur.Au rămas volumele cu povestiri despre lumea, locurile şi obiceiurile de altădată din Bucureşti.

Volumul poate fi comandat pe site-ul: edituravremea.ro/catastih-de-bucure–tean

Număr de vizualizări :1030


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro