Atelier de traducere literară din română în maghiară

iun. 11th, 2015 | By | Category: Eveniment

În perioada 22-26 iunie 2015, la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia, va avea loc Atelierul de traducere literară, organizat de Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii în colaborare cu Institutul Balassi – Institutul Maghiar București și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești. Participanții din acest an, desemnați prin concurs, sunt Ferencz Judit, László Szabolcs, Mihály Emőke, Sebők Tímea, Tamas Agneta și Tamás Etelka.

În decursul celor cinci zile, traducătorii vor lua parte la cursuri practice din domeniul traducerii literare, precum și la întâlniri cu editori, scriitori şi critici literari. Scopul atelierului este perfecționarea traducătorilor și îmbogățirea cunoștințelor despre literatura română contemporană. Atelierul se va desfășura sub îndrumarea scriitorului și traducătorului Péter Demény. De-a lungul săptămânii participanţii vor traduce texte de diferite genuri literare: predici, poezii, dramă, eseu, se vor întâlni cu autorii textelor traduse, vor participa la un seminar de literatură română contemporană. O parte a traducerilor realizate în cadrul seminarului va apărea în periodice sau în volum.

Număr de vizualizări :1120


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro