26 de poezii și șapte povestiri scurte, premiate la Concursul Național ”Poezie de pușcărie”

iun. 11th, 2015 | By | Category: Postcard

Joi, 11 iunie 2015, Penitenciarul Bucureşti Rahova a găzduit festivitatea de premiere a Concursului Naţional de Creaţie Literară „Poezie de puşcărie”. Ajunsă deja la cea de-a VII-a ediție și derulată în perioada martie – mai 2015, competiția literară este organizată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – Filiala București Poezie, Societatea Română de Radiodifuziune și cu Asociația Euro CulturArt, într-o tradiţie cu semnificaţii multiple pentru fiecare participant şi rezonanţă extinsă la nivelul unităţilor penitenciare. La etapa naţională a concursului, secțiunea poezie, au participat 275 de deţinuţi din 32 de penitenciare, cu 474 lucrări, iar la secţiunea povestiri scurte s-au înscris 37 de deținuți, din 16 unităţi penitenciare, cu 51 de creații.

În urma jurizării au fost declarate câștigătoare 26 de poezii și șapte povestiri scurte. În acest an, laurii s-au îndreptat către penitenciarele:

Secţiunea proză:

Locul I – P. Craiova

Locul II – P. Baia Mare, P. Gherla, P. Gherla

Locul III – P. Brăila, P. Drobeta Turnu Severin. P. Timişoara

Secţiunea poezie:

Bărbaţi:

Locul I – P. Gherla

Locul II – P. Gherla, P. Poarta Albă. P. Găeşti, P. Vaslui

Locul III – P. Aiud, P. Gherla, P. Drobeta Turnu Severin, P. Botoşani, P. Bucureşti Rahova, P. Găeşti, P. Bucureşti Jilava

Premiul special pentru parodie – P Vaslui

Femei:

Locul I – P. Gherla; P. S. Bucureşti Jilava

Locul II – P. S. Bucureşti Jilava

Locul III – P. Poarta Albă, P. Bacău, P. Gherla.

”Câştigătorii au fost premiaţi cu diplome şi cărţi, înmânate de  preşedintele Filialei Bucureşti Poezie, domnul Dan Mircea Cipariu, colaborator activ al proiectelor de creație literară derulate de Direcția Reintegrare Socială a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Activitatea se adaugă astfel eforturilor de promovare a unei imagini obiective a sistemului penitenciar, sensibilizarea publicului faţă de problematica mediului carceral, iar la nivel individual, crearea oportunităţilor pentru experimentarea unor emoţii pozitive, a încrederii într-o comunitate mai sigură.”, se arată într-un comunicat de presă trimis de reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Număr de vizualizări :1518


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro