„Fibrele Vieții” – expoziție de tapiserie a artistei Erica Weisz Schweiger, la sediul ICR Tel Aviv

iun. 10th, 2015 | By | Category: Eveniment

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv găzduiește expoziția de tapiserie „Fibrele Vieții”, a artistei Erica Weisz Schweiger, deschisă în perioada 10 martie – 26 iunie 2015 la sediul ICR Tel Aviv. FINISAJUL expoziției va avea loc în data de 11 iunie 2015, între orele 16:00 – 19:00. Sunt expuse desene și lucrări de tapiserie haute lisse realizate de artista Erica Weisz Schweiger. Evenimentul face parte din seria dedicată de ICR Tel Aviv artiștilor israelieni de origine română. Expoziția poate fi vizionată de luni până joi între orele 10:00 – 16:00, la sediul ICR Tel Aviv, B-dul Shaul Hamelech 8, etaj 6, în perioada 10 martie – 26 iunie 2015.

Erica Weisz Schweiger s-a născut la Dej (România) în 1947. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj Napoca în 1971, la secția Arte Textile. În 1975 a emigrat în Israel și s-a stabilit în orașul Beer Sheva din zona Negev, unde a lucrat până în 2001 ca profesor de educație plastică. Cariera sa de artist cuprinde peste 40 de ani de creație în domeniul artelor textile, cu numeroase expoziții personale și participări la expoziții de grup și colective. Dintre acestea amintim expoziția de artă decorativă israeliană, organizată în 1994 la Muzeul Național de Artă de la Tokyo, expoziția colectivă dedicată artelor textile organizată de Musee Royal D’Art et D’Histoire Bruxelles – Belgia în 1991 și expoziția de grup dedicată artelor textile din Israel de la Maison des Artistes de Marseille în 1990.

Artista este cunoscută publicului din România prin expozițiile deschise la galeriile municipale din Cluj Napoca și Sibiu, precum și din retrospeciva organizată în 2003 de Muzeul de Artă din Cluj. În 2011, a fost inclusă în selecția de artiști israelieni de origine română a proiectului „Eu sunt român: ruta București – Tel Aviv”, organizat de Universitatea Ben Gurion din Beer Sheva în parteneriat cu ICR Tel Aviv.

Imagini și mai multe detalii despre artistă (engleză, franceză și ebraică): erica-weisz-schweiger.com/

Pagina evenimentului: www.icr.ro/erica_weisz_schweiger_ro.

Număr de vizualizări :1036


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro