”Manfred”, premieră pe CD, la Editura Casa Radio

iun. 24th, 2015 | By | Category: Eveniment

”Manfred”, una dintre lucrările simfonice cel mai intens romantice şi mai plină de pasiune ale tuturor timpurilor, se regăseşte acum pe noul CD al Editurii Casa Radio ce va fi lansat vineri, 26 iunie 2015, ora 17:30, la librăria Humanitas Kretzulescu. Vor participa: dirijorul Tiberiu Soare, compozitorul Dan Dediu şi muzicologul Oltea Şerban-Pârâu – semnatara prezentării discului. Înregistrarea celebrei simfonii Manfred, op. 58, o creaţie emblematică pentru repertoriul orchestral ceaikovskian, a fost realizată live de Orchestra Naţională Radio şi dirijorul Tiberiu Soare, în concertul desfăşurat la Radio România, pe 17 octombrie 2014, în Studioul de concerte Mihail Jora.

„Preocuparea lui Ceaikovski pentru adevărul expresiei, pentru sinceritate, ca şi pentru simplitate, este legată şi aici de tema unică a lucrărilor sale simfonice şi lirice: destinul uman, lupta pe care omul o duce pentru a încerca să-l domine şi eşecul său final. Există la el o dorinţă pasionată de a traduce în muzică tragicul şi pasiunile umane, cu o generozitate şi o hipersensibilitate extreme,” spunea muzicologul Oltea Şerban-Pârâu în textul de prezentare a albumului.

Detalii despre album: www.edituracasaradio.ro

Discul se poate achiziţiona de la Librăria Casa Radio din str. Temişana nr. 31, prin comandă online pe site-ul editurii la preţul de 15 lei, sau prin reţelele librăriilor partenere.

Număr de vizualizări :986


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro