Un “Șotron” de trei zile, la Muzeul Literaturii Române Iași

mai 22nd, 2015 | By | Category: Eveniment

Muzeul Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru Comunitate”, organizează în perioada 29 -31 mai 2015 cea de a II-a ediție a “Șotronului. Târg de cărți, jocuri și distracții”. Evenimentul se va desfășura în grădina Casei Pogor și pe strada Vasile Pogor (închisă circulației), în intervalul orar 12:00-22:00, având drept public țintă copiii și adolescenții, dar și părinții interesați de activități cultural-educative interactive. Programul este compus dintr-o suită de evenimente și activități: târg de carte, ateliere creative și practice, piese de teatru, concerte, expoziții, campionate de șotroane cu premii, workshop-uri de interviuri și fotografii de portret, board games, cluburi de conversație în diverse limbi străine, concurs de kendama, ateliere de slackline, activități sportive (ping-pong, baschet, volei, trambuline, tenis, cursuri de învățat mersul pe bicicletă), vizionări de basme etc. Participarea este gratuită la oricare dintre activități.

Programul complet poate fi consultat pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Totdată, în cadrul evenimentului va fi inaugurate o pictură 3D interactivă cu tema ȘOTRON, proiect sprijinit de National Paints România și realizat de o echipă formată din zece studenți ai Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității „George Enescu” din Iași, coordonați de Silviu Teodor-Stanciu, doctorand în cadrul aceleași instituții.

În Muzeul „Vasile Pogor” va putea fi vizitată expoziția „Grafism”, iar la parter va fi montat un  sistem de aplicații multimedia care cuprinde sisteme de proiecție interactive, sistem de realitate augmentată, joculețe educative interactive și aplicații pe suport multitouch, personalizate pe patrimoniul muzeelor literare ieșene.

Programul bogat al evenimentului “Șotron.Târg de cărți, jocuri și distracții” este posibil datorită implicării instituțiilor culturale și educative din Iași, artiștilor ieșeni, organizațiilor de tineret, care au dezvoltat programe interactive în cadrul evenimentului.

Ediția din 2014 a “Șotron.Târg de cărți, jocuri și distracții” a fost, de asemenea, primită cu entuziasm și s-a bucurat de participarea a peste 2.000 de copii și adolescenți.

Număr de vizualizări :1088


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro