spot_img

Turneul de promovare a cărții de interviuri, ”Despre cum nu am ratat o literatură grozavă” de Angela Baciu, continuă și în luna mai

Turneul de promovare a cărții de interviuri ” Despre cum nu am ratat o literatură grozavă” de Angela Baciu, apărută la Editura Junimea, continuă și în luna mai. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul turneului.

După orașele Iași, Piatra Neamț, Galați, autoarea va lansa cartea  în orașele:

– 16 mai 2015, ora 11.30 Bârlad, Centrul “Mihai Eminescu”

– 21 mai 2015,  ora 17.00 Câmpina, Parohia Sf.Nicolae

– 22 mai 2015, ora 09.30, Casa Corpului Didactic,  Ploiești

– 22 mai 2015, orele 13.00-14.00 Salonul Internațional de Carte BOOKFEST, București ;JUNIMEA-SCRIPTOR, ROMEXPO – o oră junimistă de semnale editoriale

– 26 mai 2015, ora 17.30 Constanța, “Prăvălia cu cărți”, Str. Ștefan cel Mare, nr.31

– 27 mai 2015, ora 11.00 Hotel Restaurant Aurora Mamaia – Lansare de carte și Conferința: “Rolul femeii-artist în societatea contemporană”

– 31 mai 2015, ora 19.30, Bușteni, Casa Magica Busteni

– 19 iunie 2015, ora 18.00 Librăria Cărturești Verona, București

Angela BACIU – Poet, publicist, promotor & consilier cultural – născută la 14.03.1970, Brăila, România. Este membru în UNIUNEA SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA, Filiala Iaşi. Conduce Reprezentanța Galaţi – Filiala Iaşi, U.S.R. Membru în Asociaţia Scriitorilor de Limba Română din Quebec, Canada. Membru în Asociaţia Scriitorilor „C.Negri” Galaţi, în Asociaţia ‚Carmina Balcanică”. Redactor colaborator revistele literare: Reţeaua Literară, Convorbiri Literare, Porto Franco, Poesis, s.a.; reviste life style, artă & mondene: Catchy , Feminis.ro, 121.ro; blogger. Autor a 10 cărţi de poezie, 4 cărţi de interviuri, 1 carte de poezie pentru copii; prezentă în peste 30 cărţi colective, antologii şi dicţionare. Fondator a numeroase proiecte culturale şi caritabile precum: Atelierele de creaţie ale poetei Angela Baciu, Joia de Poveste, Serile de Poezie de pe Strada Bălcescu, GalART pentru tineri, Povestitorii de pe Strada Domnească, Poezie la Fani – geamantanul cu poeme şi alte texte – , Să ne iubim bătrânii, Colecte de haine şi mâncare pentru bătrânii străzii, colectă jucării pentru copii, înfiinţarea unei biblioteci în cadrul unei fundaţii gălăţene, terapie prin scriere pentru bătrâni, s.a. Realizator tv., s-a implicat şi în numeroase proiecte şi acţiuni de voluntariat, caritabile şi sociale în urma cărora a fost desemnată FEMEIA ANULUI 2011 de Revista AVANTAJE (febr.2012)

– Debut literar: în 1987 în revista „Amfiteatru” Bucureşti (cu o cronică de Radu G.Ţeposu)

– Debut editorial: volumul de versuri „Fragmente dintr-o cavatină”, Editura „Porto Franco”, 1994 (prezentare: Ion Chiric)

– Studii universitare şi post universitare în comunicare şi drept (la Bucureşti şi Galaţi)

– Poezia sa a fost tradusă în limba franceză, engleză, maghiară, cehă, slovacă, spaniolă, etc.

Activitatea publicistică: a realizat de-a lungul timpului numeroase interviuri inedite cu mari personalităţi: Norman MANEA, Nora IUGA, Laurenţiu ULICI, Radu G.ŢEPOSU, Liviu ANTONESEI, Eugen SIMION, Mircea SÂNTIMBREANU, Mircea ZACIU, Ion ROTARU, Cornel REGMAN, Mircea Horia SIMIONESCU, Teodor VÂRGOLICI, Ion ZAMFIRESCU, Radu CÂRNECI, George ASTALOŞ, Ana BLANDIANA, Nicolae BREBAN, Barbu CIOCULESCU, Constantin CIOPRAGA, Dan Alexandru CONDEESCU, Mihail DIACONESCU, Alexandru GEORGE, Alexandru HUSAR, Emil IORDACHE, Cezar IVĂNESCU, Gabriel LIICEANU, Dumitru MATALA, Emil MANU, Dan MĂNUCĂ, Ion MILOS, Nina CASSIAN, Fănuş NEAGU, Marius TUPAN, Lucian VASILIU, Gellu DORIAN, George VULTURESCU, Horia ZILIERU, Mircea CĂRTĂRESCU, Gabriel LIICEANU, Leo BUTNARU, Constantin ABĂLUŢĂ şi mulţi alţii.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508