spot_img

Revolution Festival, la Timișoara

În perioada 30 – 31 mai 2015, la Timișoara (Muzeul Satului) are loc Revolution Festival. Festivalul propune audienței artiști de cea mai bună calitate, atât internaționali, cât și locali. Ei vor aduce aprope de public parte din vibe-ul și atmosfera EXIT și Sea Dance, care au devenit faimoase în întreaga lume.

Echipa EXIT e la Timișoara! Creatorii Festivalului EXIT din Serbia și ai Festivalului Sea Dance din Muntenegru sunt încântați să vă anunțe un nou eveniment de anvergură: Get EXITed Revolution Festival!

DJ Fresh – Louder (Live at Exit 2013): www.youtube.com/watch?v=tmpRQqYHs_s

La Timișoara a decis să facă „revolutie” șarmantul DJ Fresh! Acesta va prezenta în fața publicului hituri de drum and bass și dubstep, piese ce au ocupat, pentru prima oară în istorie, locul întâi în topurile muzicale din Marea Britanie. Printre acestea se numără piese cu peste 100 de milioane de vizualizări, precum „Louder” și „Hot Right Now”, care au cucerit lumea în urmă cu doar câțiva ani. Alături de ele se regăsesc și „Gold Dust”, „Dibby Dibby Sound” sau „Earthquake”, cea din urmă fiind o colaborare cu liderul casei de discuri Mad Decent, respectiv Diplo featuring Dominique Young Unique.  Având și o nominalizare la un BRIT Award, artistul are toate șansele să dea viață uneia dintre cele mai fierbinți petreceri care s-a dat vreodată în această parte a țării. Noisia, trioul electronic din Olanda, se alătură evenimentului cu magnificul lor sound de drum and bass, dubstep, breakbeat și house, care se regăsește în hiturile „Machine Gun”, „Tommy’s Theme”, „Shellshock” și multe altele. Trupei i s-a cerut să facă remixuri pentru nume celebre precum Labrinth, deadmou5, Mark Knight sau The Prodigy, devenind astfel una dintre cele mai solicitate formații din lume. De altfel, atât Noisia cât și The Prodigy sunt confirmate pentru ediția din acest an a Festivalului Sea Dance. Sabaton, una dintre cele mai influente trupe de heavy metal din Suedia, va participa și ea la eveniment, aducând cu sine și melodii colosale precum „Carolus Rex”, „Uprising”, „Primo Victoria”, „GottmitUns”, „Panzerkampf” și multe altele. Majoritatea pieselor grupului sunt inspirate de războaie și conflicte, fapt ce rezultă în prestații live epice, greu de uitat. Zburând direct de la Londra, aterizează Modestep, un combo de dubstep și electronic rock, cunoscut pentru hituri ca „Feel Good”, „Sunlight”, „To the Stars” sau „Show Me a Sign”. DJ Marky ft. Stamina MC vin din Brazilia, iar la Timișoara vor încinge atmosfera cu ajutorul unor melodii de succes precum „LK – Carolina Carol Bela” sau „Só Tinha Que Ser Com Você”. Cea mai solicitată trupă din Balcani, Dubioza Kolektiv, va urca și ea pe scenă. O adevărată senzație de rap, reggae și ska,  formația din Bosnia a fost declarată de către Manu Chao cea mai bună trupă din Europa. Din prestația ei nu vor lipsi hituri precum „U.S.A” și „No Escape from Balkan”. Lineup-ul festivalului este completat de Eyesburn, Partibrejkers, Implant pentru refuz, DJ Mighty Boogie și mulți alți artiști și DJ atât locali, cât și internaționali.

Revolution Festival este împărțit în mai multe zone. În prim-plan este scena principală care portă numele de Music Guru, urmată de Electric Apex, scenă de unde vor răsuna cele mai tari sound-uri electronice. Ritmuri de salsa, mambo, samba sau rumba se vor găsi la Cubalkan, care se află sub tutela cubanezului Choma Sumbu Garcia, care este responsabil pentru faimoasa scenă latino de la EXIT. Petru cei care doresc vibrații pozitive și sunete reggae, dub și dancehall, scena Zion Love este locul ideal de la Revolution Festival. Cei care vor să danseze pe muzică aleasă chiar de ei vor putea face acest lucru, purtând căști, în cadrul petrecerilor silent disco. Acestea se vor ține în ambele zile ale festivalului, fiind găzduite la scena Ghost Music. Arta cinematografică își va avea locul la Videorama, zona unde se vor proiecta cele mai spectaculoase showuri live filmate la EXIT și Sea Dance. Revolution Festival va găzdui și zona Foodinon, unde petrecăreții vor putea să-și încarce bateriile pentru a putea să danseze toată noaptea.

Porțile festivalului Get EXITed Revolution se vor deschide la ora 19 și nu se vor închide decât la răsărit, în jurul orei 6. Locația de la Muzeul Satului a fost aleasă în așa fel încât să poată să găzduiască un public numeros, care va avea ocazia să asculte concertele unora dintre cei mai în vogă artiști ai momentului.

Biletele se găsesc în rețelele www.eventim.ro și www.myticket.ro, de vineri, 8 mai.

Pentru o perioadă limitată, prețul unui bilet este de 49 de lei. După ce biletele „early-bird” sunt epuizate, prețul va crește la 69 de lei. Pentru cei care au de gând să-și cumpere un bilet la EXIT, avem o veste bună. Aceștia vor avea accesul liber la EXITed Revolution Festival, iar tot ceea ce trebuie să facă este să vină cu biletul de EXIT la Muzeul Satului Bănățean pe 30 și 31 mai 2015.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508