Personalitățile momentului, la Bookfest Târgu-Mureș

mai 26th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Salonul de Carte Bookfest revine la Târgu-Mureș, la Teatrul Național, în perioada 4-7 iunie 2015 și își așteaptă vizitatorii cu un program plin de evenimente atractive – lansări de carte, sesiuni de autografe și dezbateri la care vor lua parte mari scriitori și personalități din alte domenii ale culturii românești, concerte și vizionări de filme de artă. La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului este gratuită. Horia-Roman Patapievici, Adriana Săftoiu, Dan Mihalache, Vasile Sebastian Dâncu, Dan C. Mihăilescu, George Cristian Maior, Ion Mureșan, Alexandru Cistelecan, Dacre Stoker, Radu Paraschivescu, Denisa Comănescu vor veni la Salonul de Carte Bookfest Târgu-Mureș pentru a prezenta cele mai noi apariții editoriale și bestselleruri de la recent încheiatul Salon Internațional de Carte Bookfest, care a avut loc la București.

Vizitatorii Bookfest Târgu-Mureș sunt așteptați la standurile celor mai importante edituri din România cu o ofertă ce cuprinde zeci de mii de titluri, multe dintre ele purtând reduceri semnificative dar și cu unele dintre cele mai aprig disputate cărți ale momentului.

În prima zi a Salonului de Carte este programată lansarea cărții ”Triburile. O patologie a politicii românești de la Revoluție la Generația Facebook”, semnată de Vasile Sebastian Dâncu, care va fi prezentată de autor împreună cu ambasadorul George Cristian Maior. Tot pe 4 iunie 2015, va avea loc prezentarea cărții ”Dracula-mortul viu” și a ”Ghidului de promovare turistică a Transilvaniei”, eveniment avându-l ca invitat pe Dacre Stoker, nepotul scriitorului Bram Stoker.

Vineri, 5 iunie 2015, șeful Cancelariei prezidențiale Dan Mihalache va participa la o discuție despre cărțile ”Primul Pas”, de Klaus Iohannis (editura Curtea Veche Publishing) și „România –  între lucrul bine făcut și marea unire”, de Alexandru Radu și Daniel Buti (în prezența celor doi autori).

Fostul consilier prezidențial Adriana Săftoiu va veni duminică, 7 iunie 2015, de la ora 11:00 pentru a prezenta publicului de la Bookfest Târgu-Mureș proaspăt lansatul volum Cronică de Cotroceni, carte apărută la editura Polirom și bestseller Bookfest 2015.

În toate cele patru zile, Bookfest Târgu-Mureș va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00. Intrarea va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

Vizitatorii vor avea de asemenea acces gratuit la Cinematograful de Artă Bookfest, în programul căruia se va afla, printre altele, pelicula ”Aferim!”, premiată cu Ursul de Argint la Berlin pentru cea mai bună regie. Programul acestei ediții va include de asemenea două concerte, cu trupa Trei Parale – vineri, 5 iunie 2015 și Grigore Leșe – sâmbătă, 6 iunie 2015 accesul fiind liber pentru publicul Bookfest.

Salonul de Carte Bookfest Târgu-Mureș este organizat de Asociaţia Editorilor din România și de Consiliul Județean Mureș.

Parteneri: BBImage, Mureș Mall, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București.

Parteneri media: Europa FM, Hotnews.ro, Televiziunea Mureș, Știi TV.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. Ediția internațională Bookfest din acest an, organizată între 20 și 24 mai 2015, a primit circa 90.000 vizitatori, aceștia luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecții cinematografice și evenimente interactive). Invitat de onoare al ediției 2015 a fost Cehia.

www.bookfest.ro

www.facebook.com/BookfestRomania

Număr de vizualizări :1287


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro