În zilele de 1 și 2 mai, cerul Bucureștiului este sub observație

mai 1st, 2015 | By | Category: Eveniment

În seara de 1 mai se vor putea face observații astronomice de la Palatul Voievodal Curtea Veche. Observațiile încep la ora 20:15. Ultima persoană poate intra la ora 21:15. În meniu: planetele Venus și Jupiter. Stele duble și roiuri stelare. Prezintă: Adrian Șonka.

Biletul de intrare este de 5 lei adult și 2 lei redus.

Palatul Suțu ne invită în ziua de 2 mai, ora 19:00, să descoperim „Câte stele sunt pe cer”.

Prezentarea constă în vizualizarea (și conștientizarea) numărului enorm de stele care se află în Univers. Pentru a ilustra acest fapt se va folosi un program de astronomie și baze de date cu observații astronomice reale. Prezentarea este o proiecție pe întuneric, însoțită de explicații live. Participanții vor vedea cum arată cerul văzut cu ochiul liber și prin telescop, dar și o colecție de obiecte observate până în prezent de astronomi.

Intrarea în sală se face începând cu ora 18:30, iar prezentarea începe la ora 19:05.
Prezintă: Adrian Șonka.

Biletul de intrare este de 5 lei adult și 2 lei redus.

Număr de vizualizări :955


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro