spot_img

Festivalul Serile Filmului Românesc Timpul începe la Iași, cu o Gală la Teatrul „Luceafărul”

Serile Filmului Românesc Timpul încep la Teatrul „Luceafărul” din Iași, cu o Gală de deschidere dedicată actorului George Mihăiță. Alături de actor, vor participa Vladimir Găitan, Ileana Popovici, Irina Margareta Nistor. Un moment important al serii va fi acela când George Mihăiță va fi premiat de către Institutul Cultural Român. Premiul constituie un gest de recunoaștere pentru întreaga activitate cinematografică de până acum. Alături de distincția ICR, George Mihăiță va primi trofeul SFR Timpul, ediția a VI-a, pentru că aceasta este ediția care-i este dedicată, cu două seri în care vor fi difuzate filme în care a făcut roluri remarcabile. Seara de Gală va fi prezentată de Andrei Giurgia (directorul festivalului) și  actorul Adrian Păduraru (ambasadorul cultural al festivalului) și începe de la ora 19.00, după vizionarea filmului „Accident”. În continuarea programului, după decernarea premiului ICR și al trofeului SFR Timpul, va fi difuzat filmul „Reconstiruirea”, considerat de critici drept cel mai bun film românesc din toate timpurile.  AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Conferință de presă și lansare de carte

Festivalul va fi deschis cu o conferință de presă specială, găzduită de Cărturești Palas. Conferința va avea loc miercuri, 6 mai 2015, de la ora 12.00. La eveniment vor participa George Mihăiță, Vladimir Găitan, Ileana Popovici, Irina Margareta Nistor, Adrian Păduraru, Andrei Giurgia, Daniel Șandru, Doru Tompea, George Bondor și reprezentanți ai instituțiilor culturale din Iași. De la ora 13.00, în continuarea întâlnirii cu presa ieșeană, George Mihăiță își va lansa cartea „Dramele adolescenților”.

Program – Serile Filmului Românesc TIMPUL, ediția  a VI-a, Iași, 6-10 mai 2015

Festival dedicat actorului George Mihăiță

Organizatori:

Asociația Studenților Jurnaliști Iași

Asociația Revistei Timpul

Intrarea este liberă la toate filmele din festival, iar în cazul în care condițiile meteo nu vor permite proiecțiile în aer liber, acestea se vor muta la Casa de Cultură a Studenților.

Miercuri, 6 mai 2015

12.00 – Conferință de presă cu George Mihăiță, Irina Margareta Nistor, Ileana Popovici, Vladimir Găitan. Lansare de carte „Dramele adolescenților” (G. Mihăiță)- Cărturești Palas

17.00 – Accident (1977) regia: Sergiu Nicolaescu – 97 min – Teatrul “Luceafărul” Iași

19.00 – Gala Serile Filmului Românesc TIMPUL, ediția a VI-a–Teatrul “Luceafărul” Iași

Invitați: George Mihăiță, Irina Margareta Nistor, Ileana Popovici, Vladimir Găitan

19.40 – Reconstituirea (1968)regia: Lucian Pintilie – 146 min –Teatrul “Luceafărul” Iași

22.10 – Discuții cu : George Mihăiță, Irina Margareta Nistor, Ileana Popovici, Vladimir Găitan

Joi, 7 mai 2015

17.00 – Veronica (1972)regia: Elisabeta Bostan – 90 min – Casa de Cultură a Studenților Iași

18.30 – Discuții cu: George Mihăiță, Irina Margareta Nistor

20.00 – Undeva la Palilula (2012) regia: Silviu Purcărete – 145 min – Grădina Palas

22.30 – Discuții cu: George Mihăiță, Pușa Darie, Irina Margareta Nistor

Vineri, 8 mai 2015

17.00 – America, venim! (2014) regia: Răzvan Săvescu – 90 min – Casa de Cultură a Studenților Iași

18.30 – Discuții cu: Răzvan Săvescu, Tania Popa, Ion Sapdaru

20.00 – De ce eu? (2015) regia: Tudor Giurgiu – 125 min – Grădina Palas

22.10 – Discuții cu: Tudor Giurgiu, Emilian Oprea

Sâmbătă, 9 mai 2015

17.00 – Love Building (2013) regia: Iulia Rugină – 85 min – Casa de Cultură a Studenților Iași

18.30 – Discuții cu: Alexandru Papadopol, Dorian Boguță

20.00 – Alt Love Building (2014) regia: Iulia Rugină – 115 min – Grădina Palas

22.00 – Discuții cu: Alexandru Papadopol, Dorian Boguță

Duminică, 10 mai 2015

17.00 – Aferim! (2015) regia: Radu Jude – 105 min – Casa de Cultură a Studenților Iași

18.50 – Discuții cu: Teodor Corban, Florin Lăzărescu, Cuzin Toma

20.00 – Gala Declarație de dragoste 30 (eveniment realizat împreuna cu Revista VIP) regia Nicolae Corjos (1985) – 95 min – Grădina Palas

21.40 – Discuții cu: Adrian Păduraru, Teodora Mareș, Andrei Duban, Ion Caramitru și Gianina Corondan

22.30 – Gala de închidere

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508