Festivalul Internaţional Francofon de Improvizaţie Teatrală şi Teatru Universitar din Timişoara (FIFITUT), a VIII-a ediție

mai 1st, 2015 | By | Category: Eveniment

Lectoratul francez și Asociația Hexagone (Asociația studenților francofoni) din cadrul Universității de Vest Timișoara organizează în perioada 4-7 mai 2015, la Casa Adam Müller Guttenbrunn și Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva”, Festivalul Internaţional Francofon de Improvizaţie Teatrală şi Teatru Universitar din Timişoara, a VIII-a ediție. Intrarea este liberă.

Timp de patru zile, veţi avea ocazia să descoperiţi limba franceză într-un alt context şi să vă amuzaţi alături de improvizatori din toată România, precum şi din Serbia și Franța. Proiectul reuneşte atât trupe de teatru ale centrelor universitare din țara noastră (Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova Iaşi, Sibiu şi bineînţeles Timişoara), cât şi trupe de teatru din străinătate (Franţa şi Serbia). În total, fesîn festival participă 60 de actori dintre care 40 din România şi 20 din străinătate.

Trupa de teatru « Mosaïque des sens » din Toulouse va asigura de-a lungul festivalului formarea şi arbitrajul meciurilor de improvizaţie. Dovadă a continuităţii festivalului, anul acesta li se va alătura şi o formatoare din România,  câştigătoare a improvizaţiilor din ediţiile anterioare. Ajuns la cea de-a opta ediţie, festivalul este deja cunoscut în străinătate şi oferă o altă perspectivă asupra francofoniei în România.

Locaţie : Casa Adam Müller Guttenbrunn (luni, marţi, joi) şi Liceul Pedagogic Carmen Sylva (miercuri)

INTRAREA ESTE LIBERĂ

FIFITUT 2015 – a VIII-a ediţie

Program

4-7 mai 2015

4 mai

Casa Adam Müller Guttenbrunn, str. Gheorghe Lazăr, nr. 10-12

18 : 00 Deschiderea oficială a festivalului. Prezentarea trupelor

18 : 30 La petite ONU – AMIFRAN, Trupa de teatru licean francofon din Arad

19 : 00 Improvizaţie Trupa Mosaïque des Sens (Toulouse) şi echipa mixtă francofonă

5 mai

Casa Adam Müller Guttenbrunn, str. Gheorghe Lazăr, nr. 10-12

18 : 00 La Réunification des deux Corées – Trupa de teatru francofon, Universitatea din Belgrad

19 : 00 Meciuri de improvizaţie ale trupelor din România

6 mai

Liceul Pedagogic « Carmen Sylva », bd. C.D. Loga, nr. 45

18 : 00 Meciuri de improvizaţie ale trupelor din România

7 mai

Casa Adam Müller Guttenbrunn, str. Gheorghe Lazăr, nr. 10-12

18 : 00 Finala Festivalului FIFITUT 2015

Număr de vizualizări :1117


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro