Expoziția „Ironii Textile”, la Iași

mai 24th, 2015 | By | Category: Eveniment

Marți, 26 mai 2015, la ora 17:00, la Galeriile de artă „i” – Centrul de Studii Europene,  Bd. Carol I (Corp I), nr.19, Iași, va avea loc vernisajul expoziției „Ironii Textile”, un eveniment expozițional semnat de renumitele plasticiene Daniela Frumușeanu și Miruna Hașegan. Prezintă:  Profesor univ. dr. Petru Bejan. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 26 mai – 5 iunie 2015, de luni până duminică, în intervalul orar 9.00 – 17.00. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Proiectul „Ironii Textile” este realizat în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, cu sprijinul Centrului de Studii Europene din Iași U.A.I.C. și a Bibliotecii Austria – Filiala Iași. Evenimentul etalează creații plastice care, prin intermediul mijloacelor de expresie specifice artelor textile contemporane, conturează eul creator al artistelor.

Colecția de lucrări expuse abordează teme variate ilustrând într-un mod excepțional interpretări care evocă întâmplări, personaje și aspecte umoristice și  satirice din viața cotidiană.

Daniela Frumușeanu este conferențiar la Universitatea Națională de Arte din București și are un impresionant palmares artistic personal, fiind în același timp organizator și curator al unor manifestări de prestigiu din domeniu: West meets East,  Steaguri medievale imaginare, Seria Rembrandt

Miruna Hașegan este profesor la Universitatea de Arte George Enescu din Iași, are o prestigioasă carieră artistică și este organizator și curator al Trienalei internaționale Texpoart precum și al seriilor de manifestări Conexiuni Textile și Univers textil.

Evenimentul susține proiectul “Iași –  Capitală Europeană a Culturii 2021”.

Număr de vizualizări :1031


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro