Evenimentele săptămânii, la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu

mai 25th, 2015 | By | Category: Eveniment

Muzeul Municipiului București vă invită să redescoperiți istoria orașului București într-o nouă haină! Expoziția de bază a Muzeului Municipiului București – Palatul Suțu, s-a redeschis și vă prezintă obiecte de patrimoniu expuse în premieră, proiecții digitalizate, exponate interactive. Expoziția intitulată „Timpul Orașului” este amenajată la etajul palatului. Concertele de miercuri de la ora 19:00 ale Fundației ACCUMM invită publicul săptămâna aceasta la „Canciones, Danzas y Recuerdos”, un recital de chitară cu Costin Soare.

Conferințele de joi de la Palatul Suțu continuă cu: „Dezvoltarea Bucureștiului – Parcul Carol I”, un bun prilej de a vă prezenta întreaga evoluție a Parcului Carol I, diferitele etape de refacere și amenajare. Prezintă Andrei Popescu, joi 28 mai 2015, ora 19:00. Intrarea 7 lei.

Stagiunea Muzicală Theodor Aman vă invită la un nou concert, joi 28 mai 2015, la ora 19:00. Recitalul de fagot, pian, şi voce, intitulat „Tradiţie şi avangarda româneasca”, cu Maria Chifu şi invitatele sale, Olga Podobinschi şi Mihaela Pletea, va avea loc la Muzeul Theodor Aman.

Până la data de 31 mai 2015 se poate vizita a treia expoziţie din ciclul „Vindecări miraculoase”, dedicată pictoriţei Lucia Dem. Bălăcescu, de la a cărei naştere se împlinesc 120 de ani, iar lucrarea referenţială – redată circuitului expoziţional prin procesul de „tămăduire” a restaurării – este de această dată „Peisaj bucureştean”. Expoziția este amenjată la parterul Palatului Suțu.

De asemenea în holul Palatului Suțu poate fi vizitată expoziția „Centenar Gellu Naum”, deschisă publicului în perioada 19 mai – 1 iunie 2015, un proiect cultural organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, în parteneriat cu Fundaţia „Gellu Naum“ şi în colaborare cu Muzeul Municipiului Bucureşti şi Biblioteca Centrală Universitară „Carol I“.

Număr de vizualizări :958


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro