Edmond Van Saanen-Algi, de la Baletele rusești la Palatul Telefoanelor

mai 23rd, 2015 | By | Category: Postcard

Asociația și Editura Istoria Artei  vă invită marți, 2 iunie 2015, de la ora 18:30, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Corp Dacia (Str. Boteanu nr. 1, în holul de la parter), la prezentarea albumului monografic dedicat arhitectului român Edmond van Saanen-Algi (1882-1938).

Arhitect, decorator, compozitor, dramaturg, desenator și pictor, Edmond Van Saanen-Algi, personalitate de prim rang a lumii artistice a primei jumătăți a secolului al XX-lea, este co-autorul a două simboluri bucureștene:  Palatul Academiei de Studii Economice și Palatul Telefoanelor.

Albumul, realizat de istoricii de artă drd. Oana Marinache și dr. Gabriel Badea-Păun, este al doilea volum din colecția „Arhitecți de neuitat” și apare într-o concepție grafică a lui Cristian Gache.

Proiectul editorial a beneficiat de sprijinul financiar al doamnei Mihaela Stoica și al domnului John Chrissoveloni. Albumul are 208 pagini și este realizat în format 16,5 cu 23,5 cm, duotone și policromie.

Pentru a putea intra în posesia albumului la evenimentul din 2 iunie 2015, vă rugăm să achitați suma de 40 de lei+comision de transfer în contul Asociatiei: RO27INGB0000999902777826 deschis la ING Bank Iancului. Pentru alte detalii, precum și pentru confirmarea prezenței la eveniment, vă rugăm să ne contactați la edituraistoriaartei@gmail.com sau telefonic la 0732.209.495 până în 1 iunie 2015.

Albumul „Edmond Van Saanen-Algi, de la Baletele rusești la Palatul Telefoanelor” va fi disponibil din luna iunie la standurile Muzeului Municipiului București, Muzeului Național de Istorie a României, în Librăria „Mihai Eminescu”, Librăriile „Cărturești” și „Humanitas”, precum și în Librăria „Bizantină”.

Parteneri: Biblioteca Naţională a României, Muzeul Național de Artă al României, Arhivele Naționale ale României, Imobiliara Chrissoveloni

Facebook event: www.facebook.com/events/1742899872603285/

Număr de vizualizări :1147


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro