Despre “Magia realității”, la Clubul de lectură pentru copii Fanbook Science

mai 12th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 16 mai 2015, ora 12.30, Librăria Humanitas de la Cișmigiu și Asociația CSR Mindset vă invită la o nouă ediție a clubului de lectură Fanbook Science, dedicată biologiei. Cartea de la care pornesc activitățile este ”Magia realității”, publicată în colecția de știință a Editurii Humanitas, scrisă de Richard Dawkins pentru a explica științific, pe înțelesul copiilor, fenomene care au fost vreme îndelungată considerate manifestări ale supranaturalului. Prof. univ. dr. Octavian Popescu, de la Institutul de Biologie al Academiei, invitatul special al acestei ediții, va răspunde întrebărilor copiilor. Activitățile de club vor fi coordonate de Anca Bontaș, profesor de biologie.

Însoţită de desenele spectaculoase ale lui Dave McKean, ”Magia realităţii” dezvăluie prin povestiri pasionante frumuseţea poetică a ştiinţei.

„În această carte vreau să vă arăt că, din perspectiva ştiinţei, lumea reală are propria sa magie, pe care o numesc poetică: o frumuseţe copleşitoare, a cărei magie sporeşte tocmai pentru că e reală, iar noi putem înţelege cum funcţionează. În faţa adevăratei frumuseţi şi magii a lumii reale, vrăjile supranaturale şi scamatoriile par ieftine şi stridente. Magia realităţii nu e nici supranaturală, nici scamatorie, ci pur şi simplu minunată. Minunată şi reală. Minunată pentru că este reală.“ (Richard DAWKINS)

Fanbook este un Club de lectură pentru copii între 12-14 ani dornici să citească și să dezbată o carte pe lună. Scopul acestui proiect este de a oferi copiilor posibilitatea întâlnirii cu personalități culturale din mediul științific, literar, cinematografic, artistic etc. De asemenea, țintește să scoată copiii din școli, să le trezească interesul pentru lectură prin cărți din afara programei școlare și să îi ajute să creeze o legătură cu alte domenii de interes pentru ei.

Mai multe informații despre proiect aflați la www.csrmindset.ro/fanbook.

Număr de vizualizări :945


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro