Ateliere și evenimente speciale în cadrul Bursei de Spectacole de la Sibiu 2015

mai 14th, 2015 | By | Category: Postcard

Bursa de Spectacole de la Sibiu, eveniment în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, își va deschide curând porțile pentru operatorii culturali și artiștii care își vor prezenta și promova producțiile proprii și proiectele în curs de desfășurare din domeniul artelor spectacolului. Cea de-a XIX-a ediție a Bursei se va desfășura în perioada 15-20 iunie 2015, la Hotel Ibis. La finalul înscrierilor, lista participanților cuprinde companii și artiști din Grecia, Ungaria, Italia, Coreea de Sud, Suedia, Canada, Portugalia, Japonia, China, Israel, Franța, Danemarca, România. Aproape 100 de artiști și manageri culturali vor fi prezenți la Bursă în 2015.

Un eveniment special al acestei ediții este seminarul Marketingul artelor, susținut de Esther Charron, în data de 17 iunie, între orele 14:00 – 16:00 la Hotel Ibis, Sala Turandot. Seminarul este conceput pentru impresarii companiilor și reprezentanții din lumea teatrului, a dansului, a muzicii și a sectorului artelor multidisciplinare și își propune să le ofere tinerilor regizori și impresari șansa de a-și îmbogăți experiența și de a-și dezvolta capacitățile necesare pentru a intra pe piața internațională. Esther Charron este președinte al organizației Pôles magnétiques, art et culture, cu o experiență de peste 20 de ani în artă și cultură, diplomație și afaceri internaționale. Locurile sunt limitate, la seminar putând participa maximum 20 de persoane, pe baza completării unei aplicații. Termenul limită pentru înscrieri este 22 mai 2015, ora 24:00 (GMT+2). Detaliile pentru înscrieri se găsesc pe site-ul  www.sibiuartsmarket.ro.

Un alt eveniment la care înscrierile se fac pe baza unei aplicații este Festival Readings, platforma educațională de conferințe publice despre managementul artistic al festivalurilor, motivația artistică a creatorilor și experiența unică oferită publicului. Timp de trei zile, în perioada 16-18 iunie, între orele 15:00 – 17:00 (Hotel Ibis, Sala Turandot), manageri experți de talie mondială în domeniul organizării festivalurilor vor oferi detalii despre vasta lor experiență lor de lucru, despre relațiile cu artiștii sau cu partenerii instituționali și vor intra în dialog cu participanții. Moderatorul Festival Readings este Hugo de Greef (Belgia), co-fondator al Festival Academy (inițiativă a EFA) și co-director al EFFE – Platforma Europe for Festivals, Festivals for Europe. Experți invitați: Joseph V. Melillo (Statele Unite ale Americii), director artistic la Academia de Muzică Brooklyn (BAM), Marie – Hélène Falcon (Canada), fondator și director general al Festivalului Théâtre des Amériques, Grace Lang (Hong Kong), director de programe la Hong Kong Arts Festival Society și Esther Charron (Canada). Aplicațiile trebuie completate până pe 25 mai, ora 24:00 (GMT+2), iar cei înregistrați trebuie să fie prezenți pe parcursul celor trei zile. Nu se percepe taxă de participare și nu există limită de participanți. Detaliile pentru înscrieri se găsesc pe site-ul  www.sibiuartsmarket.ro.

Număr de vizualizări :736


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro