4.500.000 de lei, suma totală disponibilă pentru sesiunea de finanțare nerambursabilă în cadrul “Ești București”

mai 5th, 2015 | By | Category: Postcard

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București este permanent preocupat să contribuie la dezvoltarea vieții culturale a capitalei, fie prin desfășurarea programelor proprii, fie prin programe de finanțare care, la rândul lor, promovează patrimoniul cultural artistic. Astfel, la începutul lunii mai, ARCUB a lansat programul “Ești București”, în cadrul căruia se vor acorda finanțări nerambursabile pentru proiecte și acțiuni culturale. Obiectivele principale ale acestor sesiuni de finanțare derulate de ARCUB sunt susținerea și promovarea valorilor culturale prin intermediul programelor, proiectelor și acțiunilor culturale, care au la bază o prezentare activă a diversității conținuturilor și expresiilor artistice. Finanțarea nerambursabilă oferită în cadrul proiectului “Ești București” vizează următoarele domenii culturale de referință: arte vizuale; artele spectacolului, fără a se limita însă la teatru, muzică, dans; educație prin cultură; film (eveniment, festival).

Prioritățile de finanțare în anul 2015 au în vedere ofertele culturale din domeniile amintite mai sus care: pun în valoare identitatea culturală locală și modalitățile de integrare a acesteia în spațiul european; utilizează arta ca mijloc de regenerare a comunităților locale și activarea urbană;  urmăresc contribuția artei la înlăturarea/diminuarea stereotipurilor și la schimbarea mentalităților; pun în valoare clădiri, monumente, spații publice, zone relevante pentru identitatea și istoria locală/comunitară; oferă fiecărui copil/tânăr, indiferent de mediul socio-economic din care provine, posibilitatea de a participa la evenimente culturale de valoare, în interiorul sau în afara școlii; oferă fiecărui copil/tânăr oportunitatea de a-și aprofunda interesul sau talentul pentru expresiile artistice, în cadrul sau în afara școlii; au drept scop formarea profesională în sectorul artei și culturii, la standarde competitive la nivel european și internațional; promovează schimbul de experiență între creatori/organizații care dezvoltă propuneri/proiecte culturale

Suma totală disponibilă pentru sesiunea de finanțare nerambursabilă în cadrul “Ești București” este de 4.500.000 lei, iar solicitanții vor putea beneficia de un plafon maxim de finanțare de 70.000 lei pentru fiecare proiect în parte.

Pentru a primi finanțare nerambursabilă pot aplica persoane fizice autorizate, asociații, fundații și instituții publice de cultură înființate în condițiile legii române (altele decât cele din subordinea Primăriei Municipiului București) și societăți comerciale autorizate care derulează activități culturale. În cadrul acestei sesiuni de finanțare, solicitanții pot depune maxim 2 oferte culturale.

Informații suplimentare privind conținutul dosarelor de aplicație, detalii referitoare la modalitatea de transmitere a acestora, precum și procedura de selectare și evaluare a propunerilor de proiecte sunt disponibile pe site-ul www.arcub.ro, la secțiunea Finanțare. Pentru eventuale clarificări, toți cei interesați să beneficieze de finanțare în cadrul programului Ești București pot trimite un e-mail pe adresa finantare@arcub.ro.

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii. ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Parteneri media: TV CITY, RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, mediaTRUST.

Parteneri media online:, port.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro, urban.ro, 121.ro, ziarulmetropolis.ro, ileanaandrei.ro, getlokal.ro, psnews.ro

Număr de vizualizări :1406


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro