„Tribute to Computer“: Prelegere Alin Teglaş

mai 13th, 2015 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 16 mai 2015, începând cu ora 17.00, Alin Teglaş va susţine prelegerea „A Tribute to Computer“ la galeria Raimann din oraşul Frohnleiten, prezentând colecţiile sale de bijuterii neconvenţionale realizate din piese de calculator reciclate. Prelegerea face parte din seria de evenimente ale proiectului Life for Design – upcycling for life din cadrul festivalului Designmonat Graz (5-31 mai).

Life for Design – upcycling for life va prezenta obiecte de design românesc contemporan alături de design din zona Steiermark. România este reprezentată de brandurile: Alexandra Constantinescu // Alina Constantin // Bogdan Ciocodeică & Diana Roşu // LOCAL // Mădălina Teler // Monotremu // Prototip Studio.

Seria de prezentări şi prelegeri din cadrul proiectului Life for Design – upcycling for life cuprinde intervenţii ale artistei Jeni Nocheva din Graz, care va prezenta metode creative de refolosire a materialelor (plastic şi hârtie) şi ale pictorului Michael Raimann, proprietarul galeriei cu acelaşi nume, care discută pe tema „Deşeurile ca material pentru obiectele de artă“.

Alin Teglaş, actor de profesie, a debutat în domeniul designului în 2007, creând primele accesorii pentru un proiect de teatru-dans. Treptat s-au adăugat portofoliului său genţi şi lămpi din dischete şi colecţii de broşe sau magneţi realizate din tastaturi de computer reciclate. Din 2009 şi până în prezent a creat lămpi, mese şi o serie de accesorii neconvenţionale (inele, cercei, brăţări, coliere şi broşe). De asemenea, a participat la târguri de design şi de bijuterie contemporană.

Proiectul este organizat de oraşul Frohnleiten şi galeria Raimann în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Viena.

Mai multe informaţii despre festivalul Designmonat Graz găsiţi pe www.designmonat.at.

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :799


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro