„Templul viselor”, de Octavian Mihail Sachelarie, a fost lansată la Râmnicu-Vâlcea

mai 25th, 2015 | By | Category: Postcard

În perioada 17-24 mai 2015, cu ocazia Zilelor Municipiului Râmnicu-Vâlcea, au fost organizate mai multe manifestări culturale, artistice şi educaţionale. Pe data de 20 mai s-au împlinit 627 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Râmnicu-Vâlcea, prilej cu care instituţiile de cultură vâlcene au iniţiat o serie de evenimente care au avut ca scop valorificarea patrimoniului cultural local şi naţional.  Astfel, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea a organizat vineri, 22 mai 2015, de la ora 17.00, în sala de conferinţe, cea de-a doua ediţie a Festivalului Cărţii la Râmnic, care a constat într-o sesiune de prezentări de carte şi o sesiune de „autografe în premieră”. La acest eveniment a fost invitat să participe şi Octavian Mihail Sachelarie, managerul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” Argeş, cu ultimul său volum intitulat „Templul viselor” (Editura Tracus Arte, Bucureşti, 2015).

În prezenţa a numeroşi scriitori şi intelectuali de elită – dramaturgul Doru Moţoc, scriitoarea Passionaria Stoicescu, poetul Puiu Răducan, poeta Victoria Milescu, cercetătorul Marian Nencescu, poeta Paula Romanescu, scriitorii Ioan Barbu (Râmnicu-Vâlcea), Corneliu Zeană (Bucureşti), George Terziu (Satu-Mare), Liliana Terziu (directorul Editurii Inspirescu din Satu-Mare), Constantin Argeşanu (Satu-Mare) -, Octavian Mihail Sachelarie a evidenţiat în discursul său problematica acestei cărţi. Volumul a fost prezentat în cadrul acestui eveniment de Remus Grigorescu, directorul Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul din Râmnicu-Vâlcea.

La finalul evenimentului, Octavian Mihail Sachelarie a acordat autografe în premieră tuturor celor care au dorit să fie mai aproape de „Templul viselor”.

Sabina Busuioc

Număr de vizualizări :1331


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro