”În Țara emoțiilor”- expoziţie interactivă pentru copii şi părinţi

mai 28th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 4 iunie 2015, ora 18.00, Galeria Galateca vă invită la vernisajul expoziției de design dedicată atât copiilor cât şi părinţilor, “În Ţara Emoţiilor”, în care designerul Irina Neacşu şi Gabriela Mărginean explorează într-o manieră sensibilă lumea complexă a sentimentelor. Perioada de desfăşurare a expoziţiei este 28 mai – 22 iunie 2015.

Inspirată de cartea cu acelaşi nume semnată de Gabriela Mărginean, proiectul, o premieră în zona editorială pentru cartea de copii românească, dezvăluie povestea din spatele conceperii cărţii, procesul cognitiv de prelucrare text-imagine, recreând spaţiul ludic al imaginarului celor doi creatori.

Asemenea Dorei, personajul din carte, vizitatorul experimentează cele 8 emoţii, Surpriza, Bucuria, Tristeţea, Fericirea, Furia, Frica, Dezamăgirea, Încrederea într-un exerciţiu dinamic de extrapolare a designului de carte şi obiect, în maniera unică a Irinei Neacşu. Deşi dedicată copiilor, ludicul creativ implică filozofii subtile şi elemente care ating privitorii de orice vârstă.

Spaţiul este astfel structurat în trei zone distincte care reperează straturile suprapuse ale proiectului: zona de dinamică, zona de design de obiect şi zona multimedia.

Astfel, designerul angajează privitorul într-un parcurs interactiv de familiarizare cu cele 8 emoţii prezentate în carte, realizând o zona interactivă, dedicată copiilor.

În zona de design de obiect vizitatorii vor descoperi o colecţie inspirată pentru mici şi mari, derivată din proiectul de construire a cărţii.

Zona multimedia este dedicată ascultării de fragmente din poveste, sesiunilor de lectură, workshopuri pe teme conexe cărţii ce se vor desfăşura pe tot parcursul expoziţiei.

Proiectul a fost inspirat de prima carte a Gabrielei Mărginean, “În Țara emoţiilor”, ce se doreşte a fi un exerciţiu de alfabetizare, o introducere în universul complex al emoţiilor de baza, o viziune nouă în modul de gestionare a unei tematici extrem de sensibile în domeniul cărţii pentru copii. Cartea marchează şi debutul Irinei Neacşu, cunoscut arhitect, grafician şi designer de interior, ca ilustrator.

Parteneriatul dintre Galateca şi cele două artiste continuă pe parcursul anului 2015, expoziţia este primul episod dintr-o serie de evenimente inspirate de cartea “În Ţara Emoţiilor”, precum lansarea cărţii, workshopuri pentru copii, linii de design derivate.

Irina Neacşu este arhitect şi designer de interior. În 2010 a fondat brandul thecraftlab prin care creează şi restaurează piese de mobilier şi accesorii cu o poveste unică, ce combină diferite materiale, culori, aplicaţii şi broderii în fantezii stratificate de trecut şi contemporan. Toate piesele semnate de Irina Neacşu, atât amenajările interioare cât şi obiectele de design sunt autentice prin unicitatea lor şi prin stilul coerent care reprezintă marca brandului: culoare, ludic, rafinament, îmbinări surprinzătoare şi contraste vechi-nou. În fiecare an, thecraftlab by Irina Neacşu lansează colecţii noi în cadrul unor evenimente şi galerii de prestigiu internaţional şi în paralel crează piese personalizate pentru clienţii săi. Nouă direcţie de creaţie manifestată în colecţiile 2015 o reprezintă îmbinarea prinţului digital cu broderia manuală.

Gabriela Mărginean, autoarea cărţii, este la prima experienţă editorială, având însă o bogată experienţă profesională în domeniile content writing, blogging, social media.

Galeria Galateca, alături de Asociaţia Culturală NeoArt România se află la al patrulea proiect editorial, după „Ieşirea din baza de date” a scriitoarei Mireille Rădoi, “Blak Arc” prima nuvela a artistului vizual britanic Simon Hewood şi „NeoArt”, un mic ghid de introducere în lumea artei contemporane conceput împreună cu revista Biz

Proiectul este realizat în parteneriat cu Asociaţia Culturală NeoArt România şi IMDD. Susţinut de Aqua, Igloo Media, Intro, Uta Design.

Număr de vizualizări :1119


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro