”Einstein pentru debusolaţi- Soluţii atomice pentru probleme relativ grave”, de Allan Percy

mai 25th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Editura Herald anunță apariția volumului ”Einstein pentru debusolaţi- Soluţii atomice pentru probleme relativ grave”, de Allan Percy.

”Anul 1905 a fost considerat un „an miraculos”. Albert Einstein a publicat trei articole şi o anexă, revolutionand complet modul în care fizicienii înţelegeau lumea. În aceste scrieri renumite, el a aplicat ceea ce a rezumat mai târziu în următoarele cuvinte înţelepte: „Nu puteam rezolva problemele cu acelaşi efort de gândire cu care au fost create”. Acest nou mod de gândire i-a permis lui Einstein să dea frâu liber fanteziei şi să-şi imagineze că se află deasupra razei de lumină, ceea ce l-a ajutat să renunţe la noţiunea de spaţiu-timp absolut. Din această idee fascinantă a luat naştere teoria relativităţii.

Deşi experienţa noastră cotidiană ne spune că timpul curge absolut egal, indiferent de situaţie, acum ştim că timpul şi spaţiul sunt ceva relativ. Când ne apropiem de viteza luminii, se întâmplă lucruri extraordinare. Cu cât ne mişcăm mai repede, cu atât timpul trece mai încet… Viziunile sale absolut noi asupra naturii luminii au reprezentat punctul de pornire al fizicii cuantice, una din cele mai moderne teorii, care reprezintă o adevărată provocare pentru gândirea logică şi ne pune la încercare spiritul practic în cel mai înalt grad.

Pentru un cititor străin de lumea ştiinţifică, aceste viziuni pot părea de neînţeles şi foarte îndepărtate de problemele cotidiene. Şi totuşi, ceea ce ni se prezintă în paginile următoare este ceva care merge dincolo de formarea ştiinţifică. Protagonistul nostru a fost una dintre figurile cele mai charistmatice ale secolului al XX-lea, nu numai datorită contribuţiilor sale ştiinţifice, ci şi prin modul lui revoluţionar de a gândi şi de a inova.

Meritul lui Allan Percy este de a fi reunit 85 de pilule de înţelepciune din gândirea lui Einstein şi de a le fi tradus în limbajul psihologiei cotidiene, ca începuturi de soluţii practice pentru a relativiza preocupările, pentru a rezolva problemele şi pentru a găsi formula cea mai simplă şi mai puternică în vederea împlinirii propriei existențe.

Lumea s-a schimbat mai mult în ultimii o sută de ani decât în întreaga istorie a omenirii. De aceea, astăzi mai mult că oricând, trebuie să avem prezente în minte cuvintele provocatoare ale lui Albert Einstein: „Nimic nu este un semn mai clar de nebunie, decât să faci ceva de mai multe ori la fel şi să te aştepţi că rezultatele să fie diferite.” – Dr. Sonia Fernández-Vidal

Allan Percy este expert în coaching şi în tehnici de îndrumare personală. Actualmente lucrează în calitate de consultant editorial în domeniul formării şi dezvoltării umane. Călătoreşte în toată lumea în căutarea unor noi surse de inspiraţie pentru cărţile sale. Traduse în numeroase limbi, volumele sale sunt un elogiu lucid adus libertăţii noastre de a fi în lumea contemporană: Conexiunea cu fericirea (2007), Nietzsche pentru stresaţi (2009), Oscar Wilde pentru blazaţi (2011), Kafka pentru deprimaţi (2012), Scafandrul optimistului (2013).

Număr de vizualizări :1218


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro