”Donau Lounge”, la Bookfest 2015

mai 16th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 20-24 mai 2015, Institutul Balassi – Instiutul Maghiar din Bucureşti va fi prezent la Salonul Internaţional de Carte BOOKFEST cu proiectul DONAU LOUNGE în Cafeneaua Bookfest şi Clubul Şoriceilor din Bookfest. În cadrul proiectului vor fi organizate evenimente literare, culturale şi programe pentru copii. Invitaţii din diferite ţări dunărene (Ungaria, Austria, Bulgaria, România) aşteaptă publicul bucureştean cu lecturi publice, mese rotunde, atelier pentru copii şi cu un panou de post-it-uri pentru cugetări dunărene.

La iniţiativa Institutului Balassi – Collegium Hungaricum din Viena, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti prezintă proiectul DONAU LOUNGE, care aduce în centrul atenţiei conexiunile culturale din spaţiul dunărean, propunându-şi în mod evident consolidarea colaborării culturale dintre ţările dunărene. Această platformă de colaborare este cel mai important proiect al Clusterului Cultural Dunărean (Danube Cultural Cluster) de până acum, armonizat cu Strategia UE pentru Regiunea Dunării. Conţinutul şi imaginea lounge-ului au un scop comun: mai mult dialog, mai multă toleranţă şi mai multă colaborare prin cultură în Regiunea Dunării!

DONAU LOUNGE din Bucureşti este un proiect în colaborare al Danube Cultural Cluster, Institutul Maghiar din Bucureşti, Institutul Cultural Român din Bucureşti, şi Forumul Cultural Austriac din Bucureşti. Proiectul DONAU LOUNGE este realizat cu sprijinul Fondului Cultural din Ungaria (NKA).

AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul evenimentelor.
DONAU LOUNGE @ BOOKFEST

Literatură şi cultură din ţările Dunărene

20–24 mai 2015

Bucureşti, ROMEXPO

ME AND THE DANUBE

zilnic, Cafeneaua Bookfest

Panou de post-it-uri unde pe tot parcursul târgului cei care vor trece prin cafenea vor putea pune post-it-uri pe aceste panouri cu gânduri şi impresii despre Dunăre şi ideea: „Dunărea ne leagă”.

Vineri, 22 mai

KRISTIN DIMITROVA: SABAZIOS (BG)

prezentare de carte

14.00-15.00, Cafeneaua Bookfest

Cartea Sabazius a autoarei Kristin Dimitrova a apărut în 2012 în limba română. Autoarea va dialoga cu Corina Bernic, scriitor şi manager cultural despre cartea ei, precum şi despre Societatea Elias Canetti şi literatura contemporană din Bulgaria.

CREIONUL FERMECAT / CSODACERUZA (HU)

workshop pentru copii

17.00-18.30, Clubul Şoriceilor

Program interactiv pentru copii în colaborare cu revista pentru copii Csodaceruza (Creionul fermecat) din Budapesta. Copii vor redacta o revistă ilustrată pe tema Dunării.

ÎN DIALOG CU ISTVÁN KEMÉNY (HU) DESPRE DUNĂRE

prezentare de carte

19.00-20.00, Cafeneaua Bookfest

Cu ocazia apariţiei volumului de poezii O îndepărtată alarmă aeriană de Kemény István (HU) autorul va dialoga cu scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari (RO) şi traducătorul volumului Andrei Dósa (RO).

CA ÎNTRE FRAŢI PE MALUL DUNĂRII: FILIP ŞI MATEI FLORIAN (RO)

prezentare de carte

20.00-21.00, Cafeneaua Bookfest

Filip şi Matei Florian (RO) vor dialoga despre literatură şi pescuit pe marginea apariţiei maghiare a volumului Kölyök utca – Băiuţeii. Eveniment moderat de Karácsonyi Zsolt (RO), poet.

Sâmbătă, 23 mai

ÎN VÂRTEJUL CULTURAL AL DUNĂRII – ARTIŞTI, NETWORK, BEST PRACTICES

masă rotundă

19.30-21.00, Cafeneaua Bookfest

Bogăţia şi diversitatea culturală a regiunii Dunărene nu mai este o supriză pentru nimeni. Pe malurile Dunării înfloreşte cultura şi arta contemporană în mii de culori. Vă invităm la un dialog cultural despre proiectele culturale şi trendurile artistice din regiunea Dunării.

Participă:

Teodor Frolu, Rowmania (RO)

Méhes Márton, Danube Cultural Cluster (HU)

Alexandru Popescu, Traduki Romania (RO)

Carola Schmidt, Cargo Project (AT)

Eveniment iniţiat de Institutul Balassi – Collegium Hungaricum Vienna şi Danube Cultural Cluster (Viena)

Organizator principal în România: Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti

Parteneri:

Bookfest

NKA – Fondul Cultural Naţional din Ungaria

Publishing Hungary

Institutul Cultural Român din Bucureşti

Forumul Cultural Austriac din Bucureşti

Danube Cultural Cluster din Viena

Societatea Elias Canetti din Ruse

Traduki Romania

Număr de vizualizări :1278


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro