Zece organizații culturale din România implicate în proiectele de cooperare, câștigătoare finanțate de Europa Creativă în 2015

apr. 9th, 2015 | By | Category: Postcard

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a publicat miercuri, 8 aprilie 2015, rezultatele selecției de proiecte de cooperare europeană depuse în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura la runda din octombrie 2014. La nivel european au fost depuse 603 proiecte de cooperare, din care 80 au fost selectate. În 7 dintre acestea sunt implicați și operatori români: unul în calitate de lider și 9 în calitate de parteneri.

Un total de 12 organizații din România au depus proiecte în calitate de lider în cadrul liniei pentru proiecte de mai mică amploare, care implică operatori din minimum 3 țări eligibile și au o valoare maximă a grantului de 200.000 euro. Dintre acestea a fost selectată Fundația Transylvania Trust, care a mai fost lider în două proiecte de cooperare europeană finanțate prin Programul Cultura 2007-2013.

O singură organizație, Universitatea Națională de Muzică București, este partener într-un proiect de mai mare amploare. Acest tip de proiect implică operatori din minimum 6 țări eligibile, valoarea grantului fiind de maximum 2 milioane euro.

Cu cele 12 cereri de finanțare depuse, România se situează pe o poziție similară cu a Portugaliei (13 aplicații), Greciei (11 aplicații), Suediei, Serbiei și Cehiei (câte 10 aplicații fiecare).

Totalul granturilor acordate proiectelor în care sunt implicați și operatori români este de 3.199.437,85 de euro. Valoarea finanțării nerambursabile acordată per proiect variază între 45% și 60%, în funcție de amploarea proiectului.

Organizațiile implicate în proiectele selectate anul acesta sunt:

Fundația Parada

Fundația Prietenii Muzicii Serafim Antropov

Fundația Transylvania Trust

Muzeul Municipal Câmpulung

Teatrul Muzical „Nae Leonard”

Teatrul Național Târgu-Mureș

Teatrul Odeon

Universitatea de Arte din Târgu-Mureș

Universitatea Dunărea de Jos din Galați

Universitatea Națională de Muzică București

În urma rundei de selecție din anul precedent, România era reprezentată de 8 organizații culturale partenere în 8 proiecte de cooperare europeană.

Lista proiectelor cu participare românească finanțate poate fi vizualizată aici: www.europa-creativa.eu/Files/uploads/55-lista%20rezultate%20cooperare%202015_WEB.pdf

Număr de vizualizări :1016


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro