Vernisajul expoziției Liviu Mocan- ”Scări cântătoare”

apr. 5th, 2015 | By | Category: Eveniment

Muzeul de Artă Cluj vă invită marți, 7 aprilie 2015, ora 18.00, la vernisajul expoziției Liviu Mocan- ”Scări cântătoare”.

”Scara lumii” va constitui subiectul expoziției „Scara Lumii” găzduită de Muzeul de artă din Cluj-Napoca în perioada 7-26 aprilie 2015 cuprinde un număr de 25 sculpturi metalice, traforate cu laser, cu o înălțime de 3 metri.

Acestea „propun permanenta înălțare, depășirea de sine, dar nu oricum, ci pe calea virtuții, conform tradiției creștine, prin trecerea din treaptă în treaptă, spre mai sus, spre tot mai sus” scrie in introducerea catalogului expoziției domnul Lucian Nastasă-Kovacz, directorul Muzeului de Artă Cluj- Napoca. Aceste sculpturi, la atingere, emit sunete fascinante. Compozitorul Cristian Bence- Muck, lector la Academia de Muzică George Dima,a compus muzică special pentru aceste „instrumente”. Compoziția sa va fi interpretată atât la vernisaj, cât și pe durata expoziției. Ea poartă numele: „Scara- flasmob pentru 5 percuționiști, și sculpturi metalice de Liviu Mocan”.

Expoziția va fi vernisată pe 7 aprilie 2015, ora 18.00 și va fi deschisă publicului până pe 26 aprilie 2015.

În data de 15 aprilie, în cadrul expoziției se va desfășura o lansare de cărți referitoare la creația artistului Liviu Mocan.

Pe parcursul celor trei săptămâni, vizitatorilor li se dă șansa de a vota un grup statuar pe care ar dori să-l vadă în oraș în vara aceasta.

Pe durata expoziției, în cursul după amiezii, artistul va fi prezent în expoziție pentru a dialoga cu vizitatorii.

www.liviumocan.com

www.atelierplus.ro

www.oGalerieDeArta.ro

MUZEUL DE ARTĂ CLUJ-NAPOCA

http://www.cluj2015.eu/2015/04/07 EVENT

Număr de vizualizări :988


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro