Vernisajul expoziției artistului ieșean Felix Aftene, „Iconic Memory / Memoria imaginii”, la Palatul Mogoșoaia

apr. 3rd, 2015 | By | Category: Eveniment

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia și Primăria Municipiului București vă invită, sâmbătă, 4 aprilie 2015, ora 16:00, la vernisajul expoziției artistului ieșean FELIX AFTENE- Iconic Memory / Memoria imaginii. Lucrările lui FELIX AFTENE – unul dintre cei mai reprezentativi artişti vizuali de astăzi,  vor putea fi văzute până pe 4 mai 2015.

“Felix Aftene (n.1972) este un artist reprezentativ al generației din care face parte, cea în care se manifestă noul val al figurativului bine temperat. Cu o activitate expozițională prodigioasă, în țară și în afara granițelor, multiplu premiat și apreciat de critica de specialitate, Felix Aftene se reinventează cu fiecare propunere pe care o aduce în spațiul public. Memoria imaginii, proiectul propus pentru spațiul amplu al Palatului Brâncovenesc, aduce pe simeze, scene dinamice, un bestiar fragmentat și scenografii riscate, toate învăluite într-o stranie și — pe alocuri — înduioșătoare autoreferențialitate.

Ceea ce vibrează în sufletul meu calofil, atunci când privesc lucrările lui Felix Aftene este capacitatea sa ideatică proteică, referințele livrești, dozajul luminilor, justețea proporțiilor și a volumelor, suprafețele vibrate de hașuri și dinamica intrinsecă din salturile elansate ale icarilor săi industriali.

Bun promotor al propriilor proiecte, atent la detalii și cu acoperire mare pe arii diverse ale artelor plastice contemporane românești, Felix Aftene este, cu siguranță, un nume despre care vom mai avea ocazia să vorbim.”- Mădălina Mirea, curator

Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, str. Valea Parcului nr. 1, Mogoşoaia

Program de vizitare: de marţi până duminică, între orele 09:00-17:00 (până pe 30 apr.) şi 10:00 – 18:00 (începând cu 1 mai), luni închis.

În perioada Sărbătorilor de Paşte: 12 si 13 aprilie – închis

Număr de vizualizări :942


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro