Tinerimea Română – succes deplin la “Ceaikovski in love”

apr. 28th, 2015 | By | Category: Postcard

Tinerimea Română are bucuria de a anunța un nou mare succes al Orchestrei Române de Tineret dirijată de Cristian Mandeal în cadrul proiectului Ceaikovski in love. Poemele simfonice Furtuna și Francesca da Rimini, alături de Uvertura-fantezie Romeo și Julieta sunt cele trei capodopere ceaikovskiene care au constituit corolarul celor două zile de concert, un adevărat tur de forță pe care Orchestra Română de Tineret și dirijorul Cristian Mandeal l-a susținut pe 25 și 26 aprilie 2015, la Ateneul Român în cadrul unui dublu proiect care a inclus și o nouă ediție a Festivalului Internațional de Percuție, eveniment creat de Lanto Communication. Entuziasmul publicului a apreciat și a răsplătit cu îndelungi aplauze atât evoluția celor 6 soliști percuționiști de top mondial care au girat clasa internațională a festivalului, cât și versiunile absolut speciale pe care tinerii muzicieni conduși de Cristian Mandeal le-au oferit muzicii lui Ceaikovski.

Acest concert a fost inclus în cadrul Festivalului Internaţional de Percuţie, în cadrul căruia pe 25 aprilie 2015 a cântat şi percuţionistul Peter Sadlo, unul dintre muzicienii foarte apreciaţi de Sergiu Celibidache, care a creat una dintre cele mai puternice şcoli de percuţie din Europa. În acelaşi context, a concertat şi cvartetul Wave condus de Bogdan Băcanu, care va evolua în diferite formule în cele două seri ale festivalului. Cea mai cunoscută firmă producătoare de instrumente de percuţie, Adams, a venit la Bucureşti cu prilejul Festivalului Internaţional de Percuţie şi a lansat un model nou de marimbă, ce poartă numele muzicianului român Bogdan Băcanu, care a cântat pentru prima dată pe acest instrument în premieră mondială la Bucureşti.

Orchestra Română de Tineret condusă de dirijorul Cristian Mandeal va continua seria prezențelor internaționale la Festivalul Mahler de la Toblach și la Expoziția Internațională de la Milano, programate în cursul lunii iulie

Organizator : Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”

Coproducători: Apa Nova şi Lanto Communication

Sponsor principal : BRD

Partener principal : Adams Musical Instruments

Parteneri media: Radio România Cultural şi Radio România Muzical

Pentru alte informaţii legate de activitatea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” puteţi accesa www.tinerimearomana.ro.

Număr de vizualizări :709


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro