Recitalul ”Asocieri Timbrale”, la Muzeul Theodor Aman

apr. 28th, 2015 | By | Category: Eveniment

Stagiunea Muzicală Theodor Aman organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti, vă invită joi, 30 aprilie 2015, de la ora 19.00, la un concert de fagot susţinut de solista Maria Chifu, alături de invitatele sale, Olga Podobinschi (la pian) şi Mihaela Pletea (soprană), la Muzeul Theodor Aman, casa-atelier a artistului.

Maria Chifu a studiat fagotul la Liceul George Enescu, iar apoi a urmat cursurile Profesorului Miltiade Nenoiu la Universitatea Naţională de Muzică din Bucuresti. A participat la cursuri de Masterclass susţinute de profesorul Heintz Righebauch (Germania) şi David Rachor (SUA) în 2001 şi 2002. A studiat la Academia de Muzică Janacek, din Brno, Republica Cehă şi la Universität für Musik und Kunst darstellende, din Graz, Austria, dobândind diploma de masterat. Ȋn anul 2011 a obţinut titlul de doctor – Summa cum laude, în cadrul Universitaţii de Muzică Bucureşti, iar din anul 2012 este cadru asociat la catreda de fagot.

A cântat în Orchestra Celibidache, a participat la festivaluri internaţionale, precum Hilltown New Music Festival, Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, Festivalul Tom Johnson, Festivalul Internaţional de Muzică Nouă, Festivalul de Muzică Contemporană – Happoman 2012 (Coreea de Sud), proiectului româno-irlandez “Theatre of Sound” susţinut de Dublin Sound Lab, Irlanda, la Smock Alley Theatre, cu sprijinul Culture Ireland şi ICR, Catsheuvel Festival şi Roem Eens Verhaal, De Nieuwe Regentes, Haga. A susţinut concerte în România, Irlanda, Germania, Austria, Republica Cehă, Bulgaria, Olanda, Grecia. Este membră a grupului Inter- Art SeduCânt şi Sonomania.

Program

Francis Poulenc – Les chemins de l’amour pentru voce şi pian
Frédéric Chopin – Étude op.10 no.3 – Tristesse, pentru fagot şi pian
Frédéric Chopin – Fantaisie – Impromptu în do# minor, op. 66, pentru pian
Jules Massenet – Meditaţie din Thais, pentru fagot şi pian
Burgmueller – Arabesc, pentru fagot şi pian
Leo Delibes – Vals, pentru pian
J.Bizet – Habanera din opera Carmen pentru fagot şi pian
George Bernard Shaw – I could have danced all night din My fair lady
Andrew Lloyd Webber – Think of me din Fantoma de la operă
Leonard Bernstein – I feel pretty din West Side Story
Jacques Offenbach – Barcarola – Duet din opera Povestirile lui Hoffmann

Preţul unui bilet este 16 lei.

Număr de vizualizări :688


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro