Premiile Salonului Internaţional „Eurofotoart” 2015

apr. 26th, 2015 | By | Category: Postcard

Vernisajul Salonului Internaţional dedicat Zilei Europei va avea loc sâmbătă, 9 mai 2015, de la ora 11.00, în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea (Piaţa 1 Decembrie nr. 12) şi, cu sprijinul „Transilvaniei Tour” SA Băile Felix, la ora 12.30, în noua Galeria „Euro Foto Art” din cadrul Hotelului „Crişana” din localitate, care urmează să fie înaugurată cu această ocazie. Trofeul de cristal al Salonului Internaţional a revenit artistului fotograf Tudosescu Gabriel din Bucureşti (membru al Asociaţiei „Euro Foto Art” din Oradea), care a obţinut cele mai multe premii şi a avut lucrări acceptate la Salonul internaţional. Cu această ocazie au fost acordate în cele 4 secţiuni 24 de plachete „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” artiştilor fotografi din Germania, Italia, Spania, România, Ucraina şi Ungaria.


Recent s-a încheiat lucrările de jurizare a imaginilor sosite pentru Salonului Internaţional „Eurofotoart”, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art”, cu sprijinul Reprezentanţiei Comisei  Europene în România şi al Biroului de Informare a Parlamentului European în România, sub patronajul Ministerului Culturii şi a Consiliului Judeţean Bihor. Pentru ediţia a VII-a a Salonului Internaţional au fost înregistrate 2072 de imagini realizate de artiştii fotografi din 14 ţări Europene respectiv din SUA, Japonia şi China.

Juriul internaţional format din artişti fotografi reputaţi:  Georg S.Holzmann E.FIAP, Hon E.FIAP (Germania) – preşedintele juriului, Viorel Simionescu  EFIAP (Canada), Kiss Imre AFIAP (Hungary), Oltean Marcel AFIAP (România) şi Both Gyula AFIAP (România), au jurizat lucrările primite prin internet fără să cunoască numele autorilor şi au acceptat pentru Salon 186 de imagini reaizate în Europa (care au întrunit punctajul mediei  7) şi a premiat cele mai valoroase.

Medaliile de aur „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” au fost acordate artiştilor fotografi Adrian Petrişor din România (secţiunea A), Perini Valerio EFIAP din Italia (secţiunea B), Kerekes István EFIAPp din Ungaria (secţiunea C) şi Lazar Ioan Ovidiu din România (secţiunea D). Medaliile de argint au fost acordate artiştilor fotografi: Tudosescu Gabriel din România (secţiunea A), Ovi D. Pop din România (secţiunea B), Tudosescu Gabriel din România (secţiunea C) şi Aelenei Robert Cătălin din Spania (secţiunea D). Medaliile de bronz au obţinut artiştii fotografi: Tudosescu Gabriel din România (secţiunea A), Fudulu Cătălin AFIAP din România (secţiunea B), Kerekes István EFIAPp din Ungaria (secţiunea C) şi Zsolt András din România (secţiunea D).

Artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele cunoscutei asociaţii internaţionale şi directorul salonului a precizat faptul că „în premieră Europeană acest salon a fost organizat pentru artişti fototografi „pretenţioşi”, ca o alternativă calitativă la alte saloane organizate cu diferite patronaje. De asemenea a apreciat faptul că deşi regulamentul a fost difuzat cu o întârziere mai mare  „încredere” a noului scop propus de organizatorii salonului au avut artiştii fotografi din România. Niciodată nu a fost înregistrată o asemenea participare cantitativă, dar mai ales calitativă a artiştilor fotografi din România”.

Număr de vizualizări :1016


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro