Ioana Ciolacu, ”Fashion insight: school`s out”

apr. 6th, 2015 | By | Category: Eveniment

Marți, 7 aprilie 2015, de la ora ora 15.30, la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, în Sala Festivități (Bd. Iancu de Hunedoara nr. 27, București), va avea loc o întâlnire cu creatoarea de modă Ioana Ciolacu, sub denumirea ”Fashion insight: scool`s out”. Evenimentul este cuprins în proiectul Pavilion High School Project (PHSP), coordonatorii în Liceul „N. Tonitza” fiind Andrei Dudău și Claudia Văduvescu. PHSP va avea ca invitați artiști, teoreticieni, activiști din domenii diverse, dar care au arta ca instrument de acțiune și cercetare. Un proiect susținut de Pavilion Journal & Bucharest Biennale – Bucharest International Biennial of Contemporary Art. Un proiect inițiat de Pavilion și Cristian Roncea.

Ioana Ciolacu s-a născut în Iași, România, în ’82. Înainte de a se muta în București pentru a studia arhitectura, a urmat cursurile școlii Waldorf, unde a căpătat pasiunea sa pentru natură, etică și s-a dezvoltat ca artist. În următorii 10 ani, după ce a absolvit liceul, a studiat arhitectura la UAUIM și design vestimentar la UNArte și a lucrat ca arhitect. După terminarea facultății a primit o bursă la London College of Fashion, în Londra, unde s-a mutat pentru a susține diploma de master în design vestimentar și tehnologie. În această perioadă a câștigat premiul The Designer for Tomorrow și s-a mutat înapoi în București pentru a-și deschide propriul studio. În prezent este implicată în mai multe proiecte, printre care dezvoltarea liniei sale principale de modă și cea difuză, totodată Ioana Ciolacu crede cu tărie în creșterea unei afaceri prospere.

În 2010, Ioana a lansat în București casa ei de modă. Dincolo de fondul Ioanei în arhitectură și artă, marca sa explorează relația dintre natura statică a clădirilor și structura fluidă a hainelor, transformând astfel brand-ul într-un câștigător al creațiilor ready-to-wear. Colecțiile sunt definite de semnătura Ioanei Ciolacu, care reușește să estompeze cu măiestrie liniile dintre feminitate și masculinitate, cu un accent pe croitorie, o formă personală de utilizare a materialelor și a tehnicilor dezvoltate într-o manieră personalizată și unică.

În 2014, Ioana a creat ”III, linia noastră difuză”.” III” s-a născut sub forma vestimentației de stradă a unui designer. Scopul său este de a împlini dorința de a purta haine de designer în fiecare zi, prin confort și accesibilitate. Pe lângă atingerea designer-ului, III este de asemenea durabilă: toate resturile din urma procesului de creare a produselor din proiectul III sunt trimise în satul Călărași, din România, pentru a fi refolosite pentru creearea covoarelor tradiționale din cârpe. Prin cumpărarea produselor III sprijini protecția mediului prin reciclare, ajutând în același timp menținerea în viață a meșteșugului local. (www.ioanaciolacu.com)

Ioana Ciolacu a primit printre altele primiile Elle Style Awards – București, The Future Of Fashion – Paris, Designer For Tomorrow – Berlin, European Fashion Awards – Berlin 2Nd Place.
A prezentat în cadrul unor evenimente internaționale precum Berlin Fashion Week și London College Of Fashion.

Număr de vizualizări :1123


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro