Rezultatele concursului ”New Drama” 2015

mart. 17th, 2015 | By | Category: Postcard

Teatrul Excelsior are plăcerea să anunțe numele celor șase finaliști – foarte tineri dramaturgi – din cadrul primei ediții a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA. Înscrierile pentru ediția cu numărul 1 a concursului au însumat un număr de 99 de piese din 45 de orașe, sate și comune din întreaga țară.

Cei șase adolescenți care vor trece în următoarea etapă a proiectului New Drama sunt:

Georgiana Barcan – piesa Jocul de-a teatrul (Bacău, 17 ani)

Claudia Antonia Giogan – piesa Nora în Regatul celor trei Zori (București, 16 ani)

Iulia Maria Kycyku – piesa A fost ca o piesă (București, 15 ani)

Teodora Savu – piesa Vânătorul de tigri (Mihail Kogalniceanu, jud. Constanța, 18 ani)

Delia-Eugenia Tărcăoanu – piesa Caruselul de pe bloc (Piatra-Neamț, 18 ani)

Marius Alexandru Teodorescu – piesa Prieteni (Cluj-Napoca, 17 ani)

Cele șase piese finaliste urmează să fie pe larg analizate, fiecare reprezentând un studiu de caz în cadrul atelierului de scriere dramatică. Atelierul va fi susținut, special pentru cei șase finaliști, de către dramaturgul Mihaela Michailov, în perioada 23 – 26 aprilie, la București. După cele 4 zile de lucru intensiv, dramaturgii adolescenți vor avea la dispoziție 2 săptămâni pentru a rescrie piesele pe baza feedback-ului acumulat în cadrul atelierului.

A doua etapă New Drama se va încheia cu o serie de spectacole-lectură bazate pe cele 6 piese finaliste. Spectacolele vor avea loc la Teatrul Excelsior, în luna mai.

Juriul New Drama – compus din dramaturgul Peca Ștefan și actorii Andi Vasluianu și Alexandru Ion – va urmări cele șase spectacole-lectură și va desemna piesa câștigătoare a primei ediții a concursului.

Piesa câștigătoare va fi montată la Teatrul Excelsior, premiera fiind programată pentru finalul lunii iunie.

Prima ediție New Drama a fost lansată în decembrie 2014 și se desfășoară în două etape: 1. selecție și training; 2. spectacole-lectură și montare piesă câștigătoare la Teatrul Excelsior. Proiectul vizează tinerii pasionați de teatru, adolescenții cu vârsta între 14 și 18 ani, încurajându-i să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.

New Drama – concurs de dramaturgie pentru adoloscenți este primul proiect din cadrul programului Excelsior Educațional, care are ca obiectiv folosirea educaţiei ca modalitate de transmitere şi producere a culturii (prin activităţi culturale întreprinse chiar de copii și adolescenți).

Teatrul Excelsior dorește să mulțumească Ministerului Educației Naționale pentru susținerea acordată organizării primei ediții New Drama, prin implicarea insituțiilor de învățământ din întreaga țară în promovarea concursului în rândul elevilor adolescenți pasionați de teatru.

Mai multe detalii și noutăți despre spectacolele și programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook și pe site-ul nostru www.teatrul-excelsior.ro.

Număr de vizualizări :1276


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro