spot_img

Rezonați prin ”Art Fusion”

Luni, 23 martie 2015, ora 19.00, va avea loc Gala Art Out-Ediția a II-a, eveniment găzduit de Teatrul Național București, sala Pictură. Il Cantuccio și Hotel-Boutique Les Jardins Carol au deosebita plăcere să prezinte cel mai rezonant eveniment artistic al începutului de an: Gala Art Out, eveniment în cadrul căruia se vor celebra 4 ani de activitate ai revistei Art Out și 3 ani de activitate ai revistei Teen Art Out. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Gala Art Out 2015-Ediția a II-a, își deschide ușile luni, 23 martie 2015, începînd cu ora 19.00, la Teatrul Național București, sala Pictură, unde artele, buna dispoziție și surprizele vor fuziona și vor crea o atmosferă exclusivistă.

De patru ani, împreună! Dacă prima ediție (2014) a reprezentat conceptul unui eveniment public noncomformist, ediția a doua, din acest an, se va concretiza într-un eveniment cultural-artistic de amploare, select, cu un public tință, accesul urmând a se face în baza invitației primite anterior, conform liste nominale. Această gală își propune să aducă sub același acoperiș artiști aflați la început de carieră, alături de cei deja consacrați pe scena culturală românească. Fuziunea artelor performate de aceștia va fi esența evenimentului. O experiență artistică care evidențiază sincretismul, varietatea și armonia spectacolului oferit în cadrul galei.

La eveniment vor lua parte personalități reprezentative ale mediului cultural-artistic românesc, reprezentanți ai industriilor creative, profesioniști ai mediului de afaceri, reprezentanți ai presei, domeniilor umaniste, precum și ai societății civile.

Programul Galei va începe la ora 19.15 cu prezentarea și retrospectiva Art Out. Amfitrionul Galei, în persoana actorului Marius Călugărița va da cuvântul d-nei Adriana Popescu, PR-ul Teatrului Național București în deschiderea reprezentațiilor artistice.

Cea care va da startul spectacolului este solista Raluca Elena Burlan printr-un recital de muzică de operă. Apoi, atmosfera va căpăta noi dimensiuni de fuziune artistică, grație unui performance de excepție realizat de violonista Natalia Pancec, în colaborare cu Daniela Bălan, artist vizual. Cvintetul Școlii de Muzică Brio Club va delecta invitații cu acorduri de vioară, violoncel, chitară, flaut și pian, acompaniat și de o interpretare canto extraordinară. Profesorii Școlii de Muzica Brio Club Roxana Mituţ, Virginia Stamate, Marina Pîngulescu, Iuliana Gheorghe, Bianca Rotaru și Lucian Manciu vor încânta publicul cu un recital extraordinar de muzică clasică și veche din repertoriul românesc și internațional.Programul va continua cu o suită de mini-recitaluri solo ale violonistei Natalia Pancec și ale solistei Raluca Elena Burlan, care vor face legătura într-o notă muzicală cu intrarea pe scenă a actorilor Teatrului Evreiesc de Stat: Nicolae Călugărița, Mihai Ciucă, Roxana Guttman, Cabiria Morgenstern și Cătălin Stelian. Aceștia vor interpreta fragmente din piesa “Mazel Tov and justice for all”.

Evenimentul va fi urmat de un cocktail în acorduri de caffe-concert ale violonistei Natalia Pancec, secondat de momente de networking și sesiune de fotografii.

Astfel, Art Out va celebra 4 ani de rezultate deosebite înscrise în direcția dezvoltării și promovării artelor contemporane printr-un program artistic de excepție, într-un decor încântător, în prezența membrilor echipei, a partenerilor și colaboratorilor și a invitaților serii.

Detaliile proiectului

Gazda: Teatrul Național București

Sponsor oficial: Restaurant Il Cantuccio, Hotel-Boutique Les Jardins Carol

Sponsor secundar: Fundația Prețuieste Clipa

Parteneri: Cofetăria Victoria, Anda Racșa & Cadouri florale, Beciul Domnesc, Închirierefoto, Narman.

Cu sprijinul: Marius Călugărița, Daniela Bălan, Mihai Moldoveanu, Natalia Pancec, Raluca Elena Burlan, Școala de Muzică Brio Club

Susținători: Asociația Absolvenților Urbaniști și Peisagiști, Asociația Operatorilor Culturali din România, Asociația pentru Muzică, Arte și Cultură, Fundația Culturală META, Galeria Salonul Impresionanților, Teatrul Evreiesc de Stat, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Parteneri media: 121.ro, Agenția de carte, Amos News, Revista Arhitectura, Revista Arte și Meserii, Revista Arta, Artindex, Așii Români, Autentici.ro, Bigshopfashion, Bursa, Ziarul Ring, Breslo, Calendar evenimente, Ceașca de cultură, Comunitatea Foto, Cooperativa Urbană, Deco și Eco, Elle.ro, Filme- cărți, Radio FX Net, Hyp TV, Hyperflash, Modernism,  Observatorul Cultural, România Pozitivă, Senso TV.

Echipa de proiect a Galei:

Coordonatori: Laura Mihalca, Simona Mihalca, Alexandru Găvan

Manager de proiect: Diana Mihăescu

Asistenți organizare eveniment: Raluca Pascu, Laura Toma

Manager PR & Marketing: Raluca Ioana Teodorescu

Fundraiseri: Irina Ioniță, Raluca Ioana Teodorescu, Bianca Iulia Constantin

Asistenți comunicare: Ana Ionescu, Cezara Miclea, Anca Patru

Copywriteri: Mihaela Chiseliță, Bianca Silitră

Responsabili grafică & DTP: Ruxandra Diaconu, Sorana Dinu

Asistenți grafică: Alexandra Șerbănică, Tamara Enache

Comitetul de primire invitați: Maria Coșciug, Mihai Ivașcu, Ligia Niculae, Andreea Iulia Popescu, Ana Tecar

Giveaways: Alina Burtan, Andreea Claudia Popa.


Art Out este o revistă de artă, arhitectură, patrimoniu şi restaurare. Fondată în ianuarie 2011, revista a evoluat prin colaborări cu specialiști din țară și din străinătate, devenind una din revistele de primă importanță la nivel național pe plan cultural – artistic. În februarie 2014, Art Out a împlinit 4 de activitate, definindu-se ca un actor important pe scena presei, artei și culturii românești, fiind un promotor și organizator de evenimente cultural-artistice remarcabile.

Il Cantuccio este locul prietenos, cald și primitor în care vă puteți elibera de șabloane și prejudecăți. La restaurant Il Cantuccio puteți schimba opinii cu prietenii, într-un mediu elegant și discret, în condițiile celui mai bun raport calitate – pret, într-un mediu curat, unde toata atenția este centrată asupra clientului, oferindu-se preparate cu gust deosebit și aspect de neuitat. Restaurantul face parte dintr-un  grup dezvoltat de DINEȘ. Din acest grup mai fac parte: Hotel-Boutique Les Jardins Carol,Restaurant Dineș, fast-foodurile Dineș – „Festinul bunului Gust”, având tradiție, experiență vastă și îndelungată în industria ospitalității.

Marius Călugărița, absolvent al Universității Ecologice, secția Arte-actorie, clasa profesorilor Constantin Codrescu, Vlad Rădescu și Doru Ana, este, începând cu 2002, angajat al Teatrului Evreiesc de Stat din București, unde a strâns până în prezent peste 30 de roluri, majoritatea principale și a lucrat cu regizori importanți precum Alexander Hausvater, Cătălina Buzoianu, Grigore Gonta, Dominik Dembinski. De asemenea are numeroase colaborări cu Radiodifuziunea Română – Teatru Radiofonic și cu Televiziunea Română pentru Teatru TV și diferite emisiuni. Îl regăsim și în spațiul independent de teatru cu câteva proiecte premiate cum ar fi “Frumoasa călătorie a urșilor Panda, povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vișniec, în regia doamnei Cătălina Buzoianu, piesă care se joacă la Unteatru. De asemenea este prezent și pe scena Teatrului de Artă București în spectacolul “Fă tu primul pas” de Jean Claude Carriere în regia lui Andrei Munteanu, piesă în care joacă alături de Raluca Aprodu. Cel mai recent proiect de teatru în care îl putem regăsi este piesa “Unora le place swingul” de Donna Hoke, cu regia semnată de Claudiu Puşcău, spectacol în care joacă alături de Lavinia Munteanu, Anca Manolescu și Edgar Nistor pe scena Teatrului de Artă București.

Natalia Pancec, doctor în muzică la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, cu teza “Probleme de interpretare în literatura muzicală pentru vioară solo”, este membră în cadrul partidei de vioara I în orchestra simfonică a Filarmonicii George Enescu din Bucureşti și sef de partidă la vioara a doua în Orchestra Simfonică Bucureşti. Totodată, este implicată în numeroase alte proiecte muzicale de anvergură, find membră a Cvartetului Noblesse și concert maestru al Orchestrei Simfonia din Bucureşti. A fost distinsă cu numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, dintre care precizăm: Premiul al III-lea (singurul premiu acordat) la Concursul Internaţional “Jeunesses Musicales” – Bucureşti, 2003; Premiul I şi Premiul Special al Juriului acordat de Valeria Maican (SUA) la Concursul “George Enescu – Impresii din copilărie” – Bucureşti, 1997; Premiul I la Concursul “George Enescu – Impresii din copilărie” – Bucureşti, 1996. A participat la numeroase festivaluri naționale și internaționale, dintre care menționăm: Festivalul de Muzică Academică, Sighişoara (2006), Festivalul Internaţional “Jeunesses Musicales”, Bucureşti (2005), în cadrul spectacolului de deschidere a Festivalului Internaţional “Jeunesses Musicales”,Bucureşti (2004); Sommerfestival “Klassik Kuhle Kirche” din Bad Lippspringe – Germania (2001, 2002, 2003); în cadrul Festivalului Tineretului European, Paris – Franţa (2001). A susținut recitaluri în cadrul unora din cele mai importante instituții cultural-artistice internaționale și pe cele mai prestigioase scene din București și din țară.

Raluca Elena Burlan este o voce promițătoare a scenei cultural-artistice românești contemporane, susținând concerte pe tematici diferite. Vocea sa încântă prin varietate, artista sustinând de-a lungul timpului concerte și recitaluri de muzică de operă și muzică ușoară. În prezent, studiază la Școala Populară de Arte din Brăila, secția canto-muzică clasică.

Școala de Muzică BRIO, instituție privată de educație muzicală din municipiul București, organizează din anul 2012 lecții de muzică (pian, chitară, vioară, canto, violoncel, flaut, tobe, saxofon, muzică de cameră și workshop-uri teoretice) pentru toți iubitorii de muzică și artă. Prin activitatea desfașurată, Școala de Muzică BRIO își propune să ofere posibilitatea unui studiu calitativ al muzicii într-un ambient modern, plăcut și elegant; să contribuie la educarea sensibilității, creativității și abilităților artistice ale iubitorilor de muzică; să participe la formarea viitorului consumator de muzică și artă, care să respingă kitch-ul, subcultura și violența; să ofere o alternativă muzicală și plăcută pentru petrecerea timpului liber.

Daniela Bălan, masterandă a Universității Naționale de Arte din București, secția scenografie, artist vizual emergent, s-a remarcat prin diversitatea tehnicilor sale de lucru și a tematicilor abordate, devenind o prezență extrem de promițătoare a mediului artistic bucureștean contemporan. În prezent este profesor de arte vizuale în cadrul Școlii de Arte Frumoase “Music4All School”.

website: www.artout.ro

Pagina oficiala de facebook: www.facebook.com/artoutmagazine

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508