Premieră, ”În plină glorie!”, la Teatrul de Comedie

mart. 23rd, 2015 | By | Category: Eveniment

Teatrul de Comedie vă invită joi, 2 aprilie ora 19.00, la Sala Radu Beligan, la premiera oficială a spectacolului ÎN PLINĂ GLORIE! de Peter Quilter, regia și coregrafia Răzvan Mazilu, scenografia Iuliana Vîlsan.

Florence Foster Jenkins este un personaj real care a trăit în perioada interbelică și a devenit celebră datorită… lipsei de talent. Nefiind descurajată de criticile permanente aduse la adresa ei, Florence a continuat să cânte, ajungând în cele din urmă să concerteze la grandioasa sală Carnegie Hall din New York.

Piesa lui Peter Quilter, montată pentru prima oară în România, urmărește întâmplările pline de umor ale acestei extravagante soprane, alături de iubitul ei St. Clair și de pianistul Cosmé McMoon. Atât St. Clair cât și Cosmé McMoon au existat în realitate, iar întâmplările din piesă sunt bazate pe fapte reale.

Montarea lui Răzvan Mazilu este specială deoarece vorbește despre curajul de a crede în tine și despre cutezanța de a-ți urma visul. Florence Foster Jenkins devine în viziunea acestuia un personaj empatic, uman, dar și un model de îndrăzneală și curaj. Dincolo de  mesajul profund, „În plină glorie!” este o comedie, un show complet care îmbină umorul cu muzica live și coregrafia.

”Florence rămâne un simbol al celor care, așa cum spune textul, „au visat, dar nu au îndrăznit niciodată”. Lumea are nevoie, uneori, pentru a merge înainte și a deveni mai bună, de acești excentrici plini de originalitate, care fac din propria lor viață un fabulos spectacol, care trăiesc fiecare zi ca și cum ar juca permanent pe o scenă. Care devin modele pentru ceilalți și le dăruiesc putere, pasiune, energie.”- Răzvan Mazilu

Adevărata poveste a doamnei Florence Foster Jenkins, cea mai groaznică solistă din lume.

Florence Foster Jenkins- Gabriela Popescu; St. Clair Byfield- George Mihăiță; Cosmé McMoon- Mihai Bisericanu; Dorothy- Eugen Racoți; Maria- Andreea Samson; Balerinele- Simona Stoicescu, Meda Topîrceanu; Voce commentator radio- Dragoș Huluba.

Cu participarea extraordinară a sopranei Felicia Filip în rolul doamnei Johnson.

Regia și coregrafia: Răzvan Mazilu

Scenografia: Iuliana Vîlsan

Durata: 2h (fără pauză)

Număr de vizualizări :1068


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro