Lansarea DVD-ului ”Cuvântul Regelui. Convorbiri și momente cu și despre Rege”, la Librarium Palas

mart. 23rd, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 27 martie 2015, începând cu ora 18.00, la Librarium Palas din Iaşi (Palas Shopping Mall, vis-à-vis de Caruselul Veneţian), va avea loc evenimentul de lansare a DVD-ului ”Cuvântul Regelui. Convorbiri şi momente cu şi despre Regele Mihai I”, organizat împreună cu Editura Curtea Veche Publishing. Vor lua cuvântul: autoarea Marilena Rotaru, academician Alexandru Zub, prof. dr. Cătălin Turliuc, conf. dr. Alexandru Cărăușu. Intrarea va fi liberă şi include o sesiune de autografe.

DVD-ul “Cuvântul Regelui” cuprinde o serie de dialoguri cu Regele Mihai realizate de Marilena Rotaru în perioada 1991–1995, secvențe din încercările Majestății Sale de a reveni în România (1990 și 1994), vizita de Paște din 1992 la Putna, București și Curtea de Argeș, precum și câteva momente din evenimentele și spectacolele realizate la Ateneul Român, cu participarea unor personalități de prim-plan ale societății românești: Ion Zamfirescu, Alexandru Paleologu, Dan Grigore, Sorin Dumitrescu.

“Transformarea României din monarhie în republică este ilegală și ilegitimă din mai multe puncte de vedere. Întâi de toate, felul cum am fost obligat să semnez acel așa-zis act al abdicării, prin șantaj, amenințări. În plus, constituția noastră, care era în vigoare atunci, specifica foarte bine cum se putea schimba această constituție. Or aceste lucruri nu au fost câtuși de puțin respectate. S-a votat în parlamentul de atunci instalarea republicii, la repezeală, parlamentul era în vacanța Crăciunului, au adunat câțiva oameni, nici n-a fost numărul care trebuia să fie și au falsificat numărul de voturi. Așa că toată chestiunea asta, până acum, este ilegală și ilegitimă.” Regele Mihai I al României.

Număr de vizualizări :692


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro