Expoziția „Fragmentarism și identitate urbană”, a bursierului „Nicolae Iorga” Marius Burhan, în Mica Galerie a IRCCU Veneţia

mart. 4th, 2015 | By | Category: Eveniment

Vineri, 6 martie 2015, orele 18.00, în Mica Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, va avea loc vernisajul expoziţiei „Fragmentarism și identitate urbană” a artistului vizual Marius Burhan, bursier „Nicolae Iorga” la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Aducând în prim-plan elemente precum pluralismul și opțiunile culturale, diferențierile sociale, adaptările la actualitate, orașul ca expresie identitară, pluralitățile stilistice, omogenitățile de expresie, factorul coagulant (laguna, ca factor de legătură), Marius Burhan va analiza constituirea unor planuri imprecise ale spaţiului redate prin sugestii cromatice difuze sau dense, reprezentând colţuri ale realităţii şi impresii subiective şi comunicând modul în care sunt înregistrate fragmentele spaţiale.

Marius Burhan este artist, curator, organizator de expoziții, profesor de arte plastice și autor de cercetări în domeniu, este Doctor în Arte Plastice și Decorative, membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România din 2005, membru în Consiliul de Conducere al Filialei de Pictură Bucureşti. Din 1996 si-a început activitatea expozițională, realizând 30 de expoziții personale naționale și internaționale (București, Craiova,Timișoara, Galați, Roma, Veneția) și peste 70 expoziții colective naționale și internaționale (București, Timișoara, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Târgovişte, Bacău), Republica Moldova (Chișinău), Macedonia (Galicnik), Italia (Bologna, Reggio Emilia, Roma), Statele Unite (Washington DC, Cleveland). A participant la concursuri ale bienalei de artă plastică, arhitectură și alte concursuri naționale și internaționale, simpozioane, conferințe, este prezent în cataloage, reviste, dicționare sau interviuri de televiziune.

Expoziţia, care face parte din programul IRCCU Veneţia de susţinere a bursierilor şi studenţilor români din Italia, va putea fi vizitată în perioada 6‒27 martie 2015, de marţi până duminică, între orele 16.00‒19.00, în Mica Galerie, Cannaregio 2212. Intrarea este liberă.

Număr de vizualizări :1066


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro