Expoziția ” Dincolo de liniște / Beyond the Silence”, la Bastionul Theresia din Timișoara

mart. 10th, 2015 | By | Category: Eveniment

Marți, 10 martie 2015, ora 17:00, în spațiul expozițional al Bastionului Theresia din Timișoara, va avea loc vernisajul expoziției ”Dincolo de liniște”, organizată de Facultatea de Arte și Design, Universitatea de Vest în parteneriat cu platforma Avantpost.ro. Vor expune: Aura Bălănescu, Alexandru Boca, Cosmin Haiaș, Marius Jurca, Livia Mateiaș, Gabriel Kelemen, Liliana Mercioiu Popa, Sorin Oncu, Renée Renard, Petrică Ștefan, Daniel Tellman, Bogdan Tomșa, Nicolae Velciov. Propunerile artistice se bazează pe folosirea sunetului ca mijloc de expresie prin corelarea acestuia limbajului vizual și noilor media. Vernisajul va fi însoțit de un performance al studenților John Kui, Daniel Mehedinți și Marcelle Souami-Poaty de la Facultatea de Muzică și Teatru.

„Fie că folosesc efecte sonore, fie că se raportează doar vizual sau conceptual la acestea, artiștii prezenți în expoziția Dincolo de liniște mediază un raport de paritate sau complementaritate în construirea operei sinestezice. Procesul codificării într-un alt tip de limbaj devine parte integrantă a travaliului creativ. Prin extrapolare, experiența sonoră, unică sau repetitivă, predefinită sau generată spontan, constituie punctul de plecare pentru o experiență de altă natură. Mizele pot fi, astfel, multiple: de la rememorare detașat-scientistă, la activarea memoriei afective; de la generarea percepției tridimensionalității, la inducerea unor trăiri contemplativ-meditative; de la corespondențe vizual-abstracte, la coagulări figurative; de la element al hazardului creativ, la transpunerea vocală a acestuia; de la funcționarea ca instanță revelatoare, la integrarea ca material documentar rediscutat.” (curator: Maria Orosan-Telea)

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 10-22 martie 2015, între orele 10.00-17.00.

Număr de vizualizări :1049


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro