Evocare: „Ion Barbu – 120”

mart. 2nd, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 5 martie 2015, ora 13.00,  la sediul Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă (FNSA) din Bucureşti (str. Dem I. Dobrescu nr. 11), Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, în parteneriat cu FNSA, organizează o evocare literară eveniment: „Ion Barbu – 120”. Invitați: acad. Eugen Simion, acad. Solomon Marcus, Liviu Ornea şi Paul Cernat. Moderator: Dan Mircea Cipariu. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Parteneri media: Radio România Cultural, Observator Cultural, Cultura şi AgenţiadeCarte.ro.

„Am primit cu căldură, dar şi ca pe o provocare intelectuală, propunerea directorului Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Ioan Cristescu, de a modera o evocare literară dedicată lui Ion Barbu. Creatorul lui Uvedenrode este printre poeţii mei preferaţi! Locul ales pentru dezbatere este cât se poate de potrivit. FNSA, condusă de academicianul Eugen Simion, a editat, în anul 2000, în Colecţia Opere Fundamentale, cele două volume Ion Barbu, o ediţie critică alcătuită de Mircea Coloşenco, cu prefaţa Profesorului Eugen Simion. Pe 18 martie 2015, sărbătorim 120 de ani de la naşterea poetului Ion Barbu, un bun prilej de ipoteze şi de certitudini asupra formelor stilistice barbiene atât de novatoare în istoria noastră literară”, a declarat Dan Mircea Cipariu.

Număr de vizualizări :832


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro