Cristina Ploscariu expune ”Al doilea drum al Walkiriilor”

mart. 11th, 2015 | By | Category: Postcard

Joi, 12 martie 2015, de la ora 17.00, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu-Jiu va avea loc vernisajul expoziției de grafică „Al doilea drum al Walkiriilor”, semnată de artista Cristina Ploscariu, membră stagiară a Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Târgu-Jiu. ”Niciodată nu o să se termine acest demers artistic. Se va termina odată cu mine. Ultima mea expoziție va fi ultimul drum al Walkiriilor. Walkiriile sunt și eu și ceilalți”, spune artista. Expoziția este deschisă publicului în perioada 12 – 25 martie 2015 și reunește lucrări de grafică pe pânză și hârtie, în tehnică mixtă (acril, spray, cerneală). Un eveniment organizat sub patronajul Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Târgu-Jiu.

Cristina Ploscariu s-a născut la Târgu-Jiu în 1984. Este absolventă a Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Artă și Design, specializarea Pedagogia artelor, 2003-2007, clasa profesorului Ioan Augustin Pop. Masterandă a aceleiași facultăți, specializarea grafică (materie și concept), 2007-2009, clasa Suzanei Fântânariu. Începând din 2007 este profesor de arte plastice la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”. A participat la mai multe expoziții de grup din Târgu Jiu, Timișoara, Vâlcea, Deva, Petroșani. Prezentă la Tabăra de creație de la Petroșani în 2012. Expoziții personale: ”Primul drum al Walkiriilor”, în 2011; ”Cale(n)dar către Ziditor” (împreună cu artistul plastic Daniel Șerban), 2013, la Galeriile Municipale de Artă Târgu Jiu; ”Eu sunt Tu” (alături de sora sa, artista Dorina Cioplea), Galeria Cirus, Mediaș, 2013; ”Over the true line” (împreună cu artista Mihaela Galenski), la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu, 2014.  Este unul dintre inițiatorii Expoziției Naționale de grup ”Egografie”, ajunsă deja la cea de-a cincea ediție. Are lucrări în mai multe colecții particulare din țară.

Număr de vizualizări :821


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro