Concurs Internațional de Dramaturgie, ”Craiova Drama 2015”

mart. 3rd, 2015 | By | Category: Postcard

Universitatea din Craiova, în parteneriat cu Asociația Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 și Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova lansează Concursul Internațional de Dramaturgie ”Craiova Drama 2015”, deschis dramaturgilor din întreaga lume.

REGULAMENTUL CONCURSULUI INTERNAŢIONAL DE DRAMATURGIE, ”Craiova Drama  2015”

Președinte de onoare: Robert WILSON, Regizor de teatru, artist vizual şi dramaturg american, figură impozantă a teatrului experimental, DHC al Universității din Craiova.

OBIECTIV: Concursul are ca obiectiv central stimularea producerii de noi texte dramatice, în jurul unor teme specifice de maxim interes contemporan.

TEMATICA CENTRALĂ A CONCURSULUI este Omul și societatea, tematică declinată în câteva subteme: Emigrarea, Traficul de ființe umane, Violența, Conflictele religioase, Chipurile diversității.

LIMBILE DE REDACTARE A TEXTELOR:

Română, Engleză, Franceză, Germană, Italiană, Spaniolă, Portugheză.

CALENDARUL CONCURSULUI:

Lansarea concursului: 26 februarie 2015

Depunerea textelor: 1 iunie – 30 septembrie 2015, ora 1500 GMT

Jurizare: 1 octombrie  –  30 noiembrie 2015

Anunțarea textelor câștigătoare: 7 decembrie  2015

Montarea textelor câștigătoare : martie – mai 2016

Publicare celor mai bune zece texte la Editura Universitaria, Craiova: aprilie 2016

Lansarea volumului Craiova Drama 2015 se va face în seara premierei spectacolului montat la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova.

ÎNSCRIERE LA CONCURS : Pentru înscrierea în proiect, cei interesaţi sunt rugaţi să trimită la adresa drama2015@ucv.ro următoarele documente redactate într-una din limbile concursului:

– unul sau maxim două texte dramatice originale (încadrate în tematica enunțată)

– un synopsis al textului propus

– un C.V. al autorului

SELECȚIA celor mai bune zece texte se va realiza de către un juriu internațional, format din specialiști de renume, coordonați de Maria SHEVTSOVA, Stanley WELLS, Michael DOBSON, DHC ai Universității din Craiova, George BANU, Matei VIȘNIEC, Mircea CORNIȘTEANU, directorul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, prof. univ. dr. Cristiana TEODORESCU, prorector al Universității din Craiova, conf. univ. dr. hab. Alexandru BOUREANU, directorul Departamentului de Arte din cadrul Universității din Craiova.

PREMII :

Cele mai bune zece texte vor fi publicate într-un volum colectiv la Editura Universitaria, Craiova.

Textele vor fi publicate în limba de redactare, precum și în traducere în limba română.

Marele premiu – Montarea textului la Teatrul Național „Marin Sorescu”din Craiova (anul 2016).

Locul I – Montarea textului cu actori, studenți ai Masterului „Arta actorului” de la Facultatea de Litere a Universității din Craiova (anul 2016).

Locul 2 – Montare textului într-un spectacol de teatru radiofonic (anul 2016).

Locul 3 – Montare textului într-un spectacol-lectură la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE ȘI DETALII :

Adresă e-mail concurs: drama2015@ucv.ro

Site organizator: www.ucv.ro

Pagina Facebook : www.facebook.com/pages/Drama-2015/904251086272583

Număr de vizualizări :1206


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro