Concert live ”Glasul Pământului”, la Arcub

mart. 3rd, 2015 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 14 martie 2015, scena Sălii ARCUB va fi gazda celebrei trupe de etno-jazz Trigon, care va susține, în cadrul seriei Jazzaj la ARCUB, concertul ”Glasul Pământului”. Primul eveniment de jazz din această primăvară, din Batiște 14, începe la ora 20.00 și îi așteaptă pe melomani să își petreacă seara de sâmbătă în prezența unui mix de sound balcanic și improvizație de jazz, interpretat cu măiestrie de către cei patru artiști.

Formația, compusă din Anatol Ștefăneț (viola, voce), Dorel Burlacu (clape, armonică), Vali Boghean (saxofon, trompetă, flaut, caval, voce) și Gari Tverdohleb (tobe, xilofon), este apreciată de publicațiile de specialitate, revista Megapolis (Moscova) afirmând despre Trigon că „a reușit să găsească combinația unică dintre folclor și jazz. Fiecare muzician își urmează drumul, ceea ce nu se obține usor. Ascultându-i, publicul cade în transă, iar concertul continuă în reverie.‟

Stilul inedit abordat de cei patru basarabeni a obținut recunoașterea internațională odată cu premiul Academiei Franceze „Charles Cros”, primit în 1994 pentru albumul de debut -The Moldovan Wedding in Jazz. De atunci, formația a susținut numeroase concerte la festivaluri celebre de jazz, iar muzica lor este transmisă de majoritatea posturilor de radio din lume.

În cadrul concertelor Jazzaj, pe scena Sălii ARCUB, au fost prezenți artiști renumiți ai jazzului, precum Maria Răducanu și Krister Jonsson, Vali Răcilă și Balkanamera Jazz Quartet, trupa Arifa, Rareş Totu, A.G. Weinberger, Ozana Barabancea, Emil Bîzgă, Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić & Sorin Romanescu, Luiza Zan feat. István Gyárfás și Mircea Tiberian Ensemble feat. Nadia Trohin și Cristian Soleanu.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro.

Preţuri: 45 lei (Categoria I) și 35 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

Detalii pe www.arcub.ro.

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. În fiecare an, ARCUB se implică în peste 150 de evenimente culturale – de la teatru şi muzică, până la arhitectură, pictură şi carte, ARCUB reprezintă arta şi cultura Bucureştiului, colaborând cu organizaţii şi instituţii de profil şi sprijinind totodată proiecte iniţiate în parteneriat. ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, şi al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival.

Cu sprijinul: Aqua Carpatica

Parteneri media: TV CITY, RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, mediaTRUST.

Parteneri media online: port.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro, urban.ro, 121.ro, ziarulmetropolis.ro, ileanaandrei.ro, getlokal.ro, psnews.ro

Număr de vizualizări :765


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro