”Shakespeare pentru îndrăgostiți”, de Allan Percy

mart. 3rd, 2015 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Herald, în Colecția Colibri, a apărut volumul ”Shakespeare pentru îndrăgostiți. 72 de pilule pentru a ne bucura de iubire în fiecare zi”, de Allan Percy. Această carte este cel mai complet breviar de recomandări culturale şi terapeutice pe subiectul iubirii, vieţii de cuplu şi al căutărilor sentimentale. Pornind de la pretextul unor citate celebre sau mai puţin cunoscute extrase din opera lui William Shakespeare, Allan Percy ne plimbă prin istoricul acestui sentiment, folosindu-se de referinţe culturale care variază de la Quevedo la Roland Barthes şi Dalai Lama. Pe un alt palier, ”Shakespeare pentru îndrăgostiţi” face recurs la concluziile unor studii recente pentru o analiză a iubirii în modernitate, oferind date statistice sau explicaţii fiziologice.

Cele 72 de pilule pentru a ne bucura de iubire în fiecare zi sunt presărate pe alocuri cu scurte istorioare ilustrative sau romantice şi completate cu recomandări de filme cu efect terapeutic pentru cupluri sau compoziţii muzicale ce pot îmbogăţi clipele în doi, ori sugestii pentru condimentarea vieţii intime a cuplului. La prima iubire ori la nunta de platină, veţi regăsi în acest volum cele mai frumoase descrieri ale primelor sentimente de iubire ori cele mai potrivite recomandări pentru bucuria cuplului. Fie că sunteţi îndrăgostiţi sau în căutarea iubirii, ultimul volum de Allan Percy este o desfătare pentru fiecare cititor.

Allan Percy este expert în coaching şi în tehnici de îndrumare personală. Actualmente lucrează în calitate de consultant editorial în domeniul formării şi dezvoltării umane. Călătoreşte în toată lumea în căutarea unor noi surse de inspiraţie pentru cărţile sale. Traduse în numeroase limbi, volumele sale sunt un elogiu lucid adus libertăţii noastre de a fi în lumea contemporană: Conexiunea cu fericirea (2007), Nietzsche pentru stresaţi (2009), Oscar Wilde pentru blazaţi (2011), Kafka pentru deprimaţi (2012), Scafandrul optimistului (2013).


Număr de vizualizări :1148


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro