”Marussia”, primul lungmetraj al regizoarei Eva Pervolovici, în cinematografele din România

mart. 19th, 2015 | By | Category: Eveniment

Clorofilm prezintă Marussia”, primul lungmetraj al regizoarei Eva Pervolovici, în cinematografele din România începând cu 28 martie 2015. În București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Sibiu, Brașov, Constanța. Avanpremiera primului lungmetraj realizat de tânăra regizoare Eva Pervolovici va avea loc sâmbătă 28 martie 2015, ora 19:00, la Cinema Studio din București. Proiecția filmului va fi urmată de o sesiune Q&A, desfășurată în prezența regizoarei și cu participarea actriței Mădălina Constantin.

„Un film tandru și emoționant realizat de talentata Eva Pervolovici”- Matei Vișniec

Trailer: www.cinemagia.ro/filme/marussia-582184/

Interviu RFI: www.rfi.ro/special-paris-55103-marussia-un-film-tandru-emotionant-realizat-talentata-eva-pervolovici

”Marussia” a făcut parte din selecția mai multor Festivaluri internaționale de profil din întreaga lume, având premiera mondială în cadrul Berlinalei 2013. Pe parcursul celor doi ani, filmul a fost premiat cu numeroase distincții – Premiul TV5 Monde pentru cel mai bun film Francofon în cadrul Festivalului Internațional de film Transilvania, mențiune specială în cadrul Festivalului de Film Independent de la Bordeaux, premiul publicului la Auburn, Australia. Din ianuarie 2015, filmul este distribuit în cinematografele din Franța, unde critica l-a întâmpinat foarte bine.

Sinopsis:

Lucia, o mamă rusoaică de 35 ani, şi Marussia, fetiţa ei de 6 ani, cutreieră pe străzile din Paris, cu valizele în mână. Caută în fiecare noapte un loc de dormit, în funcţie de întâlniri şi întâmplare. În ciuda incertitudinii şi a privirilor dezaprobatoare ale compatrioţilor lor, mama şi fiica trăiesc momente de tandreţe.

Sunt oare suficiente pentru a rezista?

O poveste urbană frumoasă, văzută prin ochii unui copil, care ştie să vadă şi să găsească minuni în banal, dar şi să privească realitatea în faţă.

„Marussia este un film despre imigrație, dar pentru mine este, în primul rând, un film despre o relație între o mamă și fiica ei și ceea ce m-a atras încă de la bun început, când am cunoscut personajul real, pe Marussia, a fost lumea văzută prin ochii acestui copil și chiar dacă este o poveste într-un context trist, mie mi se pare că Marussia este unul dintre cei mai fericiți copii pe care i-am cunoscut pentru că ea trăiește prin prisma acestui vis pe care îl duce zi de zi și a relației foarte tandre cu mama ei.” (Eva Pervolovici)

Distribuție: Dinara Drukarova, Marie-Isabelle Stheynman, Sharunas Bartas, Dounia Sichov

Producție: Janja Kralj

Scenariu: Eva Pervolovici, Monica Stan

Film produs de KINOELEKTRON, CTB FILM COMPANY

Avanpremiera peliculei ”Marussia” în România este susținută de Organisation Internationale de la Francophonie.

Filmul este distribuit în cinematografele din România de Clorofilm.

Parteneri: Organisation Internationale de la Francophonie, PC Doctor

Parteneri media: MEDIA, Zile și Nopți, CineFan.ro, EDGE AND BACK, Filmreporter.ro, MovieNews.ro, CineAmator.ro, 121.30, TheFilmAgency.eu, Mubi.com, The Tide Experiment, B-24-Fun, Feeder.ro

Număr de vizualizări :1107


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro