”If Lovin’ You Is Wrong”- atelier pentru copii, la Galeria Schleifmühlgasse 12-14 din Viena

mart. 18th, 2015 | By | Category: Postcard

În data de 21 martie 2015, între orele 11.00 şi 13.30, la Galeria Schleifmühlgasse 12-14 are loc un atelier pentru copii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, susţinut de două dintre artistele permanente ale galeriei, Astrid Sodomka şi Maria Grün. Intitulat „On Air“, atelierul are ca punct de plecare proiectul dezvoltat de Cristina Bogdan şi Diego Marcon, copiii având ocazia să participe la crearea unui spectacol de teatru radiofonic. Workshop-ul face parte dintr-o serie de evenimente dedicate copiilor, care pornesc de la proiectele de artă contemporană găzduite de galerie.

”If Lovin’ You Is Wrong” s-a născut în urma unei colaborări între Cristina Bogdan şi Diego Marcon care au dezvoltat împreună un dialog artistic cu un puternic caracter ficţional, realizat prin naraţiune şi ascultare. Scopul expoziţiei de la galeria Schleifmühlgasse este de a oferi vizitatorilor o experienţă inedită ţesută în jurul poveştii a două personaje ce vor fi reprezentate atât prin voce cât şi vizual în cadrul instalaţiei. Conceptul proiectul este conturat în jurul ideii de intimitate, a jocului dintre spaţiul personal şi cel public şi al elementelor de naraţiune şi de acceptare a realităţii.

Cuvintele vor fi redate de două LED-uri plasate în geamul galeriei, restul spaţiului luând forma unui cub negru, participând la crearea atmosferei. Totodată, pe geamul galeriei este afişat codul QR care, scanat, conduce vizitatorii spre pagina proiectului de pe site-ul galeriei. Conceptul curatorial a fost dezvoltat de Cristina Bogdan împreună cu Diego Marcon, realizarea tehnică fiind asigurată de Claudiu Vlad Ursache şi Daniel Witurna.

Instalaţia ”If Lovin’ You Is Wrong” este expusă până pe 28 martie 2015, proiectul fiind organizat de galeria Schleifmühlgasse 12-14 din Viena în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Viena, Institutul Cultural Italian de la Viena, Cancelaria Federală a Austriei şi Wien Kultur – Secţia Culturală a Primăriei Viena.

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel./fax: +431 319 10 81; office@rkiwien.at

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :1058


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro