”Educație fără constrângeri”, de Michael Thompson

mart. 10th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

În curând, la Editura Herald, în Colecția Parentaj, va apărea cartea ”Educație fără constrângeri”, de Michael Thompson. Presiunea exercitată asupra elevilor de a excela la şcoală şi de a intra la cele mai bune facultăţi nu a fost niciodată mai intensă. În această nouă carte, renumitul autor al bestseller-ului ”Crescându-l pe Cain” se adresează obsesiei actuale pentru performanţa copiilor, furnizând un răspuns profund uman. „Cum a fost la şcoală?” Aceste cuvinte conţin suma dorinţelor părinţilor de a şti ce învaţă şi ce experimentează copiii lor la şcoală în fiecare zi. Copiii ar putea să nu dezvăluie foarte multe, dar psihologul Michael Thompson ne sugerează că răspunsurile le vom putea găsi dacă ştim să citim indiciile şi – tot atât de important – dacă ne amintim propriile noastre experienţe din perioada şcolii.

Şcoala, ne aminteşte Thompson, ocupă mai mult timp din viaţa diurnă a unui copil decât orele petrecute acasă; iar şcoala nu este plină doar de studiu, ci şi de emoţie umană: bucurie, frică, invidie, iubire, manie, sexualitate, plictiseală, competitivitate. Prin intermediul interviurilor detaliate, al studiilor de caz şi al jurnalelor elevilor trimise prin e-mail, inclusiv ale propriilor săi copii, Thompson aruncă lumina asupra profundei călătorii psihologice antrenată de şcoală, o călătorie pe care trebuie să o parcurgă toţi copiii pentru a creşte şi a se dezvolta, fie că sunt elevi de nota zece sau repetenţi. Cei mai mulţi dintre noi ne amintim această călătorie, dar copiii noştri trebuie să o parcurgă în ritmul lor.

În relatări care sunt pe rând tulburătoare, şocante, înălţătoare şi pline de inspiraţie, vedem elevi făcând faţă realităţii bogat structurate a vieţii lor, născocind propriile strategii unice pentru a supravieţui şi înflori la şcoală. Pentru părinţi, această carte este o fereastră către peisajul emoţional ascuns al zilelor de şcoală şi trimite către răspunsurile pe care ni le dorim şi de care totodată ne temem pe măsură ce căutăm să ne ajutăm copiii să reuşească la şcoală şi în viaţă.

Construind o punte între lumea copilului şi cea a adultului şi fiind formulată în tonul plin de compasiune al vocii de psiholog şi de tată a lui Thompson, ”Educaţie fără constrângeri” ne arată cum să ascultăm adevărul experienţelor copiilor noştri – şi cum să ne încredem în ei, cum să-i iubim şi cum să-i lăsăm, în cele din urmă, să se dezvolte singuri. Este o carte crucială pentru epoca noastră agitată, o sursă ideală pentru familiile care se luptă să supravieţuiască în circumstanţele actuale.

„Modul cum descrie Michael Thompson viaţa interioară a copiilor stresaţi din prezent este remarcabil – caustic, dar şi foarte obiectiv. Părinţii care vor citi această carte se vor privi pe ei înşişi şi pe copiii lor într-un fel cu totul nou. Cartea aceasta poate produce o reală schimbare în viaţa copiilor de azi.”- Anthony E. Wolf, Ph.D., autorul cărţii Mom, Jason’s Breathing on Me!

„O carte directă, plină de compasiune şi extraordinar de onestă despre acele lucruri care modelează cu adevărat vieţile copiilor. Prin propriile sale intuiţii înţelepte şi utile, Michael Thompson ne face să ne aducem aminte, să vizualizam şi să înţelegem complexităţile emoţionale, sociale şi educaţionale ale universului şcolar în care copiii noştri trăiesc, cresc şi, nu rareori, se zbat. Aceasta este o carte pentru părinţii care doresc cu adevărat să înţeleagă şi să ajute – convingătoare, reconfortantă şi valoroasă.”- Perri Klass, M.D., co-autor al cărţii Quirky Kids

„Michael Thompson a scris o carte cu totul aparte. Pentru toţi părinţii care se simt neajutoraţi fiindcă nu mai înţeleg zbaterile de zi cu zi ale copiilor lor, ”Educaţie fără constrângeri” este un adevărat cadou, ajutându-i să vadă viaţa prin ochii tinerilor. Cu intuiţiile tranşante pe care numai Michael Thompson le poate oferi, el ne poartă într-o călătorie pe care puţini adulţi au întreprins-o vreodată.”- Rachel Simmons, autoare a cărţii Odd Girl Out: The Hidden Culture of Aggression in Girls

Sâmbătă, 21 martie 2015, la Cluj Napoca, în incinta Grand Hotel Italia,  Michael Thompson va susține conferința ”Ce putem face pentru a-i ajuta pe copii să aibă succes la şcoală şi în viaţă?” Participarea la conferinţă se face pe baza de bilet! Limita locurilor disponibile este de 40 de locuri pentru fiecare tip de bilet.

Biletele sunt disponibile la adresa mthompson.edituraherald.ro/event

Dr. Michael Thompson este un renumit psiholog de copii care susține conferințe pe plan internațional pe teme legate de dezvoltarea băieților și conduce ateliere pentru părinți, profesori și studenți axate pe rezolvarea de probleme în parentaj. Este consilier școlar și consultant școlar deosebit de apreciat de școli și părinți, activând în prezent în cadrul unei școli de băieți din Boston. Are o experiență de mai mult de 15 ani ca terapeut și consilier pentru familie și copil. Între cărtile scrise de el, singur sau în colaborare, se regăsesc titluri precum: Raising Cain: Protecting the Emotional Life of Boys în colaborare cu Dr. Dan Kindlon (2000); Crescându-l pe Cain (Editura Herald 2013); Best Friends, Worst Enemies: Understanding the Social Lives of Children, în colaborare cu Cathe O’Neill-Grace, Lawrence J. Cohen and Catherine O’Neill Grace (2001) Prieteni buni, dușmani aprigi (Editura Herald 2013); The Pressured Child: Freeing Our Kids from Performance Overdrive and Helping Them Find Success in School and Life (2004); It’s a Boy!: Your Son’s Development from Birth to Age 18 (2008); Homesick and Happy: How Time Away from Parents Can Help a Child Grow (2012); Raising Cain: Protecting the Emotional Life of Boys în colaborare cu Dr. Dan Kindlon (2000).

Număr de vizualizări :1387


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro