“A zecea carte cu povești din București”, de Victoria Dragu Dimitriu

mart. 25th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Editura Vremea anunță apariția celui  mai recent volum apărut în colecția Planeta București: “A zecea carte cu povești din București”, de Victoria Dragu Dimitriu. Poveștile doamnelor și ale domnilor din București nu sunt paseism, nu sunt fuga în trecut, nu sunt un refuz al prezentului și nici al viitorului. Ele sunt numai căutarea de sine a acelui duh ridicat viu din cenușa incendiilor, de sub copitele cailor, de sub șenilele invadatoare, din craterele bombelor, din ruinele cutremurelor, din apele inundațiilor, din asuprire și din uitare, din jaf și minciună. A duhului care își găsește casa vremelnică în fiecare din noi, trăitorii pe aceste locuri, ne înrudește și ne înnobilează.

Victoria Dragu Dimitriu a fost realizator la Redacția Culturală a Radiodifuziunii Române. A semnat emisiunile Atlas Cultural, Eminesciana, București, istorii scrise și nescrise, Arhipelagul București. A publicat volume de poezie și romane. Din 2004 încoace, publică o serie de lucrări închinate Bucureștilor, volume de convorbiri cu locuitori ai Capitalei, care aruncă o lumină neașteptată asupra unor detalii pitorești, savuroase și adeseori importante ale istoriei urbei. Seria s-a bucurat de un succes binemeritat. ”Poveşti ale doamnelor din București”, ”Povești ale domnilor din București”, ”Alte povești ale Doamnelor și Domnilor din București”, ”Poveștile unui Domn din București”, ”Doamne și Domni la răspântii bucureștene”, „Povești cu statui și fântâni din București”,”Povestea unei familii din București”, „Grecenii”, „Povești ale comorilor din București”, ”Trei doamne cu povești din București” au fost citite cu încântare și au contribuit nu numai la buna cunoaștere a istoriei Bucureștilor, ci și la sporirea dragostei locuitorilor pentru acest oraș neiubit și nedreptățit.

Volumul este disponibil aici: edituravremea.ro/a-zecea-carte-cu-povesti-din-bucuresti

Număr de vizualizări :1493


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro