Prezentări de astronomie, la Palatul Suțu

feb. 13th, 2015 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 14 februarie 2015 și sâmbătă, 14 martie 2015, ora 19.00, la Palatul Suțu, va avea loc evenimentul ” Călătorie prin Univers” . Observatorul Astronomic vă asteaptă să faceți o călătorie până la marginea Universului. Călătoria se va face folosind un program de astronomie creat de National Astronomical Observatory of Japan (NAOJ) și o proiecție normală, însoțită de explicații „pe viu”. Prezintă: Adrian Șonka.

Sâmbătă, 28 februarie  2015 și sâmbătă, 28 martie 2015, ora 19:00, la Palatul Suțu, va avea loc evenimentul ” Câte stele sunt pe cer?”. Prezentarea constă în vizualizarea (și conștientizarea) numărului enorm de stele care se află în Univers. Pentru a ilustra acest fapt se va folosi un program de astronomie și baze de date cu observații astronomice reale. Prezentarea este o proiecție pe întuneric, însoțită de explicații live. Participanții vor vedea cum arată cerul văzut cu ochiul liber și prin telescop, dar și o colecție de obiecte observate până în prezent de astronomi. Prezintă: Adrian Șonka.

Număr de vizualizări :976


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro