Meniu a la Carte prezintă ”Primăvara se numără stelele”, în Club Mojo

feb. 25th, 2015 | By | Category: Proiecte

Marţi, 3 martie 2015, ora 19:00, în Club Mojo, Meniu a la Carte vă provoacă la un nou eveniment, ”Primăvara se numără stelele”. Maestrul de ceremonii, Dan Mircea Cipariu, îi va invita în lumina reflectoarelor pe: Emanuela Ignăţoiu – Sora, Lavinia Bălulescu, Sorin Lucaci, Andrei Zbîrnea, Ioana Nicolaie şi Miki Vieru. Ne delectăm cu poezie, un strop de povestire şi muzică bună – Cats on the Roof (Filip și Alexa) sunt alături de noi să ne dea strălucire. Zestria, invitatul nostru special, ne va surprinde cu ale ei creaţii desprinse din basme. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Emanuela Ignățoiu-Sora a scris prima poezie când avea 9 ani, dar a debutat abia la 17 ani, în revista Examene. Tot atunci, a primit câteva premii de poezie și în special premiul „Florii-99”, care i-a permis să facă prima călătorie în străinătate, la Chișinău, de unde s-a întors cu o geantă de cărți. A urmat o perioadă lungă de timp, în care nu a mai scris, doar a citit, descoperindu-i pe Miller, Salinger, Munro, Plath, Pessoa și Cortázar. În 2014, a publicat volumul de poezii „Ingluvii” (Ed. Charmides).

Lavinia Bălulescu, născută în 1985, a absolvit secţia de Jurnalism-Engleză a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea de Vest din Timişoara, iar, în prezent, este jurnalistă la ziarul „Adevărul“, în Bucureşti. A debutat în 2004, cu volumul de versuri „MOV“ (Editura Prier), pentru care a primit premiul de debut al Uniunii Scriitorilor – filiala Timișoara, un an mai târziu. În 2007, i s-a publicat al doilea volum de poezie, „Lavinucea“ (Editura Cartea Românească), în urma câştigării concursului de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din România. În anul 2013, a publicat romanul „La mine-n cap“, tot la Editura Cartea Românească.

Sorin Lucaci- născut la 16 decembrie 1970,  la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Psihologie-Sociologie a Universitatii Hyperion in 1994. Debut literar în revista SLAST, 1988. Premiul I la Festivalul Internaţional de Literatură Liviu Rebreanu, Bistriţa, 2011; Premiul II la Festivalul International de Poezie Nicolae Drăgan, Gâlda de Jos, 2013. Marele premiu la Festivalul internaţional Lucian Blaga, Sebeş, 2014. Cãrţi publicate: revolta îngerilor, Ed.Vinea, Bucureşti, 2009; în burta grasă a peştelui de duminică, Ed. Herg Benet, Bucureşti, 2012; ghilotina cu miros de scorţişoară, Ed. Integral, Bucureşti, 2014. Activitate publicistică: Colaborări cu poeme,:, Tribuna, Steaua, Apostrof, Nord Literar, Caiete Silvane,Poezia, Fereastra, Luceafărul, Orizont, Arca, Viaţa Românească, Familia, Conexiuni, Discobolul, Hyperion, Cafeneaua Literară, Convorbiri Literare, Oglinda Literară, Cenaclul de la Păltiniş, Euphorion, Vatra, Actualitatea literară, Citadela, Algoritm Literar. Despre poezia sa au scris: Serban Foarţă, Octavian Soviany, Mihail Gălăţanu, Felix Nicolau, Gheorghe Grigurcu, Gellu Dorian, Cornel Nistea, Horia Gârbea, Ioan Radu Văcărescu, Marius Ghilezan, Silviu Guga.

Referințe critice:Poemele lui Sorin Lucaci aparţin unui spirit fantast, capabil de remarcabile performanţe imagistice, configurate ades după reţeta bine verificată a imageriilor suprarealiste. Dincolo însă de această abilitate tehnică, pentru care ar putea să trezească multe invidii, există un filon de preţios de melancolie, pe care poetul ştie să-l valorifice în fracţiuni bine dozate.”(Octavian Soviany)

”Ritualic, tărăgănat, de o melancolie fără scăpare cum un bocet străvechi, poezia lui Sorin Lucaci e o dovadă a permanenţei temelor mari şi a capacităţii unei vocaţii lirice adecvate de a se cufunda în valul lor.”(Gheorghe Grigurcu)

Andrei Zbîrnea (n.1986) este absolvent al Masterului de Probaţiune din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială . Publică în 2011 volumul de poeme Rock în Praga (ed. Herg Benet), urrmat de #kazim (contemporani cu primavara araba) la aceeasi casa de editura in 2014. Poeziile sale au apărut în revistele literare: Zona Nouă, Tiuk!, Conta, Zona Literară, Tribuna şi Timpul. In prezent, lucreaza in industria pariurilor online si va sta la dispozitii cu ponturi din fotbal, tenis si baschet nord-american.

Ioana Nicolaie s-a născut în Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud. A absolvit în 1997 Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, iar în 1998 a terminat cursurile de masterat ale aceleiaşi facultăţi. După absolvire a lucrat în învăţământ, presă şi în domeniul editorial. Membră a Uniunii Scriitorilor din România și a PEN România. A publicat mai multe volume de versuri (Poză retuşată, Nordul, Credinţa, Cenotaf ), două romane (Cerul din burtă, O pasăre pe sîrmă) și literatură pentru copii (Aventurile lui Arik  și Arik și mercenarii). A fost nominalizată la premii naționale și internaționale, cel mai important fiind Eastern European Literature Award. Volumul Nordul a apărut în germană, în 2008, cu titlul Der Norden. Cerul din burtă a fost publicat in 2013 în suedeză (cu titlul Himlen i magen) și, în 2014, în bulgară, iar O pasăre pe sârmă se traduce în sârbă. A fost inclusă în nouă volume colective românești (Ferestre 98, 40238 Tescani, Cartea cu bunici, Intelectuali la cratiță etc.) și în numeroase reviste și antologii străine (Poésie 2003: Roumanie, territoire d’Orphée, New European Poets,  An Anthology of Contemporary Romanian Poetry etc.). Invitată pentru lecturi și conferințe la numeroase festivaluri naționale și internaționale de literatură. Selecţii din versurile autoarei au apărut în Franţa, Anglia, Germania, Austria, Canada, Suedia, Polonia, SUA şi Bulgaria. Volumul Autoimun a apărut în 2013 la Editura Cartea Românească și, în 2014, a câștigat premiul ”Cartea Anului” al USR.

Mihai (Miki) Vieru s-a născut în 1974 la Ploiești. A urmat cursurile Facultății de Litere și Științe din aceeași urbe X, endroit social care i-a potențat apetitul pentru literatura citită și destul de târziu și pentru cea scrisă. La întrebarea „De unde ești?“ preferă să răspundă zen: „De pe drum.“. În prezent este asistent doctor la Universitatea din Oradea, Facultatea de Arte, Departamentul de Muzică, unde predă limba engleză. A debutat în revista de cultură Familiade la Oradea în anul 2000. Volume de poezie:Thermidor@Ketamidor(Editura Biblioteca revistei Familia, 2003),Leul Grei (Editura Brumar, 2005), Hai-ku Miki (Editura Brumar, 2007), ShiNoBi (Editura Brumar, 2008). A participat la antologiile Colocviilor tinerilor scriitori din 2006 pînă în 2012, cu excepția anului 2008. A participat la tabăra de creație de la Săvîrșin și a publicat în antologiile taberei, Poate ne vedem (Editura Mirador, 2010), Deranj(Editura Nigredo, 2011), Alții 2012, Treizero, 2013, Jdejderi 2014, Aer în iarbă, 2012 (CDPL),  IERI PARK 2014(Max Blecher).

Parteneri Media: SemneBune, AgenţiadeCarte.ro, Radio Sport Total FM.

Let the stars shine upon you in Mojo club!

Număr de vizualizări :1944


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro