“Colocviile de Traduceri Literare 11 – Traducători de vis”, la Biblioteca Metropolitană București

feb. 2nd, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Biblioteca Metropolitană București și Filiala de Traduceri Literare – București a Uniunii Scriitorilor din România organizează -în strada Tache Ionescu nr. 4, Sala Mircea Eliade, parter – miercuri, 4 februarie 2015, orele 18.00, “Colocviile de Traduceri Literare  11- Traducători de vis”.

Este vorba de prezentarea mai aprofundată a traducătorilor literari care au primit Premiile Filialei pentru traduceri literare remarcabile, apărute în anul 2013. Invitați: Antoaneta Olteanu, Bogdan Ghiu, Constantin Lupeanu și George Volceanov. Ei vor alege un fragment deosebit de frumos din textele premiate și le vor citi în orginal și traducere,  vorbindu-ne totodată despre dificultățile întâmpinate în munca lor, dar și despre soluții deosebite în reconstrucția textului în limba română. Întâlnirea este moderată de către Peter Sragher, Președintele Filialei de Traduceri Literare – București a Uniunii Scriitorilor din România.

Număr de vizualizări :928


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro