Fundația ACCUMM reia Stagiunea Muzicală ”Iosif Sava”

ian. 5th, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 7 ianuarie 2015, Fundația ACCUMM reia Stagiunea Muzicală ”Iosif Sava”, cu primul concert al anului 2015. În fața publicului (care are în continuare acces liber la manifestările Fundației) de la Palatul Suțu, la orele 19:00, Cvartetul ”SOLARTIS” va susține cel de-al patrulea recital din seria ”Cvartetul în istoria muzicii”, serie care propune parcurgerea, prin intermediul celor mai importante opusuri dedicate acestui tip de ansamblu cameral, a istoriei creației de cvartet de la Haydn până în contemporaneitate. Seria este alcătuită din cincisprezece concerte ale unor cvartete consacrate, cu activitate permanentă. Până acum, alături de Cvartetul ”Solartis” au mai evoluat în acest proiect Cvartetul ”Passione” și Cvartetul ”Credo”. Seria ”Cvartetul în istoria muzicii” se va derula pe parcursul întregii Stagiuni 2014-2015 a Fundației ACCUMM.

Cvartetul ”Solartis” (alcătuit din Sabin Penea, Ana-Maria Marian, Laura Zecheru și Andrei Nițescu) a obținut în toamna anului 2014 primul său premiu internațional (după câteva distincții naționale) – Premiul al II-lea al Concursului Internațional de Muzică de cameră de la Plovdiv-Bulgaria. Programul serii va include lucrări de Haydn și Borodin.

Concertul de miercuri, 7 ianuarie 2015, orele 19:00, la Palatul Suțu, marchează revenirea la formula consacrată în cei cincisprezece ani de prezență ai Fundației ACCUMM la Muzeul Municipiului București, și anume la frecvența săptămânală a manifestărilor din cadrul Stagiunii ”Iosif Sava”. În fiecare miercuri, până la mijlocul lunii iulie 2015, publicul este invitat să treacă pragul uneia dintre instituțiile care fac Bucureștiul un oraș mai frumos și mai bun, prin cultură.

web: www.muzeulbucurestiului.ro

facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti

Număr de vizualizări :1075


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro