Editura Doxologia a desemnat câștigătorii Concursului de creaţie literară creştină „Primele semne”

ian. 29th, 2015 | By | Category: Postcard

Joi, 29 ianuarie 2015, Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a anunțat câștigătorii concursului de creaţie literară creştină Primele semne. Concursul de creaţie literară creştină „Primele Semne”, aflat la prima ediţie, s-a adresat autorilor ale căror texte înscrise în concurs nu au mai fost publicate.

Fiecare viaţă trăită în Hristos este o viaţă care merită povestită. Această poveste este ca  o apă vie ce poate fi turnată în multe forme: într-un ulcior de lut sau într-o cană din care se soarbe de obicei cafeaua, într-un biberon ce hrăneşte pruncii sau în eprubeta unui cercetător ştiinţific. Important este ca ea să fie scoasă la lumină şi să fie împărtăşită tuturor. Să devină albie de urmat sau hrană, subiect de contemplare sau pretext de comuniune la „un pahar de vorbă”. Acesta este gândul cu care părintele Constantin Sturzu, directorul Centrului Cultural Misionar DOXOLOGIA, coordonator al Colecţiei Primele Semne a inițiat la Editura DOXOLOGIA un adevărat proces de extracţie literară.

Concursul s-a desfășurat pe trei secţiuni: Poezie, Proză şi Eseu. Câștigătorii sunt: Cătălin Acatrinei, Florentina Loredana Dalian, Maria Ceauș, Adrian-Nicolae Popescu, Carmen Balmuș, Anamaria Mateiciuc, Ștefan Cătălin Topliceanu și Elena Olariu. Juriul a decis ca lucrarea transmisă de Cătălin Acatrinei să apară într-un volum inclus în colecția Primele Semne, în timp ce textele celorlalți câștigători vor fi publicate în două antologii (una de proză și una de poezie), încadrate în aceeași colecție. Cărțile vor fi lansate şi promovate de Editura DOXOLOGIA.

Număr de vizualizări :1477


One Comment to “Editura Doxologia a desemnat câștigătorii Concursului de creaţie literară creştină „Primele semne””

  1. livia spune:

    Meritorie initiativa Eduturii DOXOLOGIA. Felicitări câştigătorilor!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro